Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, είχαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων, αναφορικά με το ζήτημα των παιδιών που φιλοξενούνται επί χρόνια στις δομές του.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από τις 08:00 μέχρι τις 11.00, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, επισημαίνουν ότι στα νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονται δεκάδες παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήζουν μόνον προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών.

Ωστόσο, εκείνα παραμένουν για μεγάλο διάστημα στις κλινικές των νοσοκομείων, κάτι που «δυσχεραίνει το έργο των εργαζόμενων προς τα υπόλοιπα νοσηλευόμενα παιδιά, συνιστά δε μια ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης για τα ίδια τα παιδιά, που διαβιούν χωρίς την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή, σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον».

Σημειώνουν επίσης την πεποίθησή τους ότι «κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να αποτελεί ίδρυμα φιλοξενίας για άτομα που δεν χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους εργαζόμενους, πρόκειται για 60 παιδιά που φιλοξενούνται στα νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Δείτε φωτογραφίες από το newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος