Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του ομίλου Ελλάκτωρ στην Κηφισιά εισέβαλαν μέλη του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε βίντεό τους, καθώς και ένα κείμενο, στο οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη των μελών του Ρουβίκωνα στους «αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης και τους διωκόμενους της Χαλκιδικής».

«Η περιοχή που είναι χωροθετημένος ο ΧΥΤΑ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, για την ακρίβεια απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία, την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την παραλία και το λιμάνι της Λευκίμμης, ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Τέλος, είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο και σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε μια περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί ”υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας”», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους.

«Η οικογένεια Μπόμπολα δραστηριοποιείται και στον χώρο της διαχείρισης των απορριμάτων με την εταιρία Ηλέκτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ και ανέλαβε την αποκατάσταση ζημιών στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά από εμπρησμό που αυτός δέχτηκε, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 496.000 ευρώ. Επίσης η εταιρία Ηλέκτωρ συμμετέχει και στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό της Λευκίμμης τόσο σε περιβαλλοντικό κόστος όσο και σε αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας», σημειώνουν ακόμη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και άλλες δραστηριότητες της οικογένειας Μπόμπολα στον κατασκευαστικό κλάδο με τον όμιλο Ελλάκτωρ και γίνεται αναφορά σε έργα που έχει αναλάβει, όπως η Ολυμπία οδός, η Αττική οδός, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και άλλα. Αναφορά γίνεται και στο Mega.

«Το κεφάλαιο λεηλατεί εργάτες, φύση και ζώα, αυτό είναι φτιαγμένο να κάνει. Το κράτος είναι πάντα εκεί να βάλει πλάτη, χρήμα και βούρδουλα. Το χρέος της τάξης μας είναι να τους στείλει στα τσακίδια», τονίζεται στην αναρτηση.