Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μίλησε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» για την υπόθεση με την ατζέντα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν τυπωθεί και περιλαμβάνουν χάρτη όπου η ΠΓΔΜ αναγράφεται ως «Μακεδονία», ενώ τα κατεχόμενα αναφέρονται ως «Βόρεια Κύπρος».

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος ανέφερε ότι είναι «κάπως περίεργο το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ημερολόγιο υπηρεσιακής έκδοσης του ίδιου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Είναι περίεργο να κάνω έρευνα στον εαυτό μου».

Η ατζέντα όπως ανέφερε ο κ. Γερακαράκος είναι ευθύνη του Αρχηγείου και όχι της ΠΟΑΣΥ. «Πλέον το λόγο έχουν οι εισαγγελικές Αρχές», ανεφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Όσο αφορά στο περιστατικό του Πρωτοδικείου και την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί από συγκεντρωμένους και τη σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση, είπε πως οι αστυνομικοί την είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή και διερωτήθηκε «πώς γίνεται όμως, όταν κάνεις μία έρευνα, να μη γίνεται σε όλο του φάσμα. Το Αρχηγείο κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει έρευνα στους συνδικαλιστές, στους αιρετούς που βγαίνουν;».

Και συμπλήρωσε «δεν έχουμε κανένα φόβο να καταθέσουμε το οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, αυτό με τις ΕΔΕ προκαλεί φόβο».