Ραγδαία αύξηση ανασφάλιστων ασθενών στο Πα.Γ.Ν.Η.

«Στα επείγοντα περιστατικά δεν κοιτάμε την ασφάλισή τους», αναφέρουν γιατροί του νοσοκομείου


ΕΛΛΑΔΑ
12:22
03/10/2012
Ραγδαία αύξηση ανασφάλιστων ασθενών στο Πα.Γ.Ν.Η.
1
loading

Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία καταγράφεται μέσα από τα στοιχεία για αύξηση ανασφάλιστων ασθενών που φτάνουν στα τοπικά νοσοκομεία.

Η αύξηση, σύμφωνα με το flashnews.gr, αγγίζει μόνο στο Πα.Γ.Ν.Η. το 18% το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα ποσοστό που σοκάρει, καθώς αφορά κυρίως νέους που δεν έχουν ασφαλιστεί ποτέ μέχρι σήμερα ή άτομα άνω των 40 ετών που έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν πλέον ασφάλιση.

«Το πρόβλημα έχει οξυνθεί, σε μεγάλο βαθμό. Γινόμαστε καθημερινά ως εργαζόμενοι, μάρτυρες πολύ άσχημων και άκρως ανησυχητικών καταστάσεων γύρω από αυτό το θέμα», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Γιάννης Δαγκωνάκης.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης με μικρές διαφοροποιήσεις στο ποσοστό των ανασφάλιστων.

«Όταν ένα περιστατικό είναι επείγον, δεν το συζητάμε καθόλου το αν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Του παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες άμεσα και δωρεάν», αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Στην περίπτωση, τώρα, που δεν μπορεί να προσκομισθεί κάποιο έγγραφο και ο ασθενής αδυνατεί να καταβάλλει το σύνολο ή τμήμα των εξόδων τότε η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και όπως φαίνεται υπάρχουν πολίτες που φεύγουν από το νοσοκομείο με χρέη.

«Εδώ ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα κυνηγάμε τους άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους;», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar tom brady

    φυσικό είναι. Γιατί να πληρώνει κάποιος ένα σωρό λεφτά για ένα ταμείο που το μόνο που του παρέχει είναι να του χορηγεί μέρος των χρημάτων για την αγορά του φτηνότερου γενόσημου της αγοράς;. Σου λέει, κρατάω τα (όποια) λεφτά μου και αν αρρωστήσω πληρώνω τα πάντα από την τσέπη μου. Πιο φτηνά έρχεται να πληρώσεις τα νοσήλεια παρά να πληρώνεις ΤΕΒΕ κάθε δυο μήνες 800 ευρώ μήπως και σου χρειαστεί....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει