Διαγραφή μαμούθ από το Ειρηνοδικείο Βόλου

Γλίτωσε σχεδόν 520.000 ευρώ-Τι λέει ο δικηγόρος της 60χρονης στο newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
13:53
02/10/2012
Διαγραφή μαμούθ από το Ειρηνοδικείο Βόλου
39
loading

Σε διαγραφή μαμούθ προχώρησε το Ειρηνοδικείο Βόλου. Συγκεκριμένα, διέγραψαν από υπερχρεωμένη δανειολήπτρια το ποσό των 519.122,62 ευρώ με διάσωση της κύριας κατοικίας.

Η 60χρονη δανειολήπτρια είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και σε διάσταση με τον σύζυγό της ενώ λαμβάνει από το ΙΚΑ αναπηρική σύνταξη.

«Λαμβάνει από το ΙΚΑ ως αναπηρική σύνταξη το ποσό των 746,43 ευρώ. Ακόμη οι βασικές ανάγκες της ανέρχονται στο ποσό των 396,43 ευρώ. Η αιτούσα έχει στην κυριότητά της το 50% εξ αδιαιρέτου ενός ισογείου, εμβαδού 90 τ.μ. καθώς και ένα διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της ίδιας οικοδομής, εκτάσεως 93 τ.μ. Η αξία του ½ του ισογείου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ η αξία του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου, οι εργασίες του οποίου δεν έχουν ολοκληρωθεί, ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ», αναφέρεται.

Εκτός αυτού, στην περίληψη της απόφασης επισημαίνεται ότι: «Επιπλέον αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο είναι η κατοικία της αιτούσας και συγκεκριμένα το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδιας οικοδομής, εμβαδού 93 τ.μ. και εμπορικής αξίας 110.000 ευρώ».

Το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο Ν. 3869/2010 και ως εκ τούτου ρύθμισε κατά πρώτο λόγο τις οφειλές του με μηνιαίες καταβολές για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών στις τράπεζες.

Ειδικότερα, αφού λήφθηκαν υπόψη τα εισοδήματα και οι βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες όρισε ότι η αιτούσα θα καταβάλλει για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών το ποσό των 350 ευρώ μηνιαίως προς τις τράπεζες, ποσό το οποίο βρίσκεται μέσα στις οικονομικές της δυνατότητες.

Προκειμένου δε να διασωθεί η κύρια κατοικία της, θα πρέπει να καταβάλλει, ακόμη, το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας, δηλαδή το ποσό των 93.500 ευρώ, σε 192 μηνιαίες δόσεις, ποσού 486,98 ευρώ η καθεμία, εντόκως, χωρίς ανατοκισμό, με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο, όπως ομοίως προκύπτει από το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδας αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον το δικαστήριο διέταξε την εκποίηση του 50% εξ αδιαιρέτου του ισογείου, εμβαδού 90 τ.μ. καθώς και του ημιτελούς διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου της ίδιας οικοδομής, η οποία θα γίνει με δημόσιο πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς ίση με το ποσό των 30.000 ευρώ για το πρώτο και 65.000 ευρώ για το δεύτερο ακίνητο.


Οι οφειλές της

Η 60χρονη όφειλε συνολικά 629.422,62 ευρώ στις τράπεζες, ενώ με τη ρύθμιση θα καταβάλει συνολικά 110.300 ευρώ. Έτσι, απαλλάσσεται για το υπόλοιπο της οφειλής της δηλαδή από τα 519.122,62 ευρώ.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο δικηγόρος της 60χρονης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δίνει την δυνατότητα στον απλό πολίτη να ρυθμίσει συλλογικά τις οφειλές του, πετυχαίνοντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γενναίο κούρεμα των δανείων του. Τα Ελληνικά Δικαστήρια για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως τολμούν να εφαρμόσουν τον νόμο και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες υπερχρεωμένες οικογένειες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar Γάτος

  ΒΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ που το είδατε ότι πήρε δάνειο 600 χιλ. ????
  Προφανώς το αρχικό ποσό δεν θα ξεπερνούσε τις 100 χιλ.. Προφανώς το δάνειο δεν θα εξυπηρετείτο από την δανειολήπτρια, και με πανωτόκια, πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ έφτασε πάνω από 600 χιλ.

 2. avatar kifnas

  όταν πας για δανείο 600 χιλ η τράπεζα δεν σου δίνει κασέρι 600 χιλ ,,,,,,,,πάρτα και άντε γεια.........Σου ανοίγουν ένα λογαριασμό με το ονοματάκι σου και γράφουν το πόσο 600 000 όπως ακριβώς το γράφω κι εγώ τώρα,,,,,,,,,Τώρα το πως η κύρια με τέτοιο μισθό πήρε τόσο μεγάλο δανείο μόνο στην τράπεζα το ξέρουν....

 3. avatar megaloagroths

  και τη νυφη ποιος την πληρωνει..?αυτο ειναι που λενε τον καλο τον λενε και χαζο

 4. avatar Duke

  Αν μετά από αυτό δε χαρίσουν ολωνών τα στεγαστικά μας τι να πω.

 5. avatar andreas

  Ξερετε οτι συμφωνα με τον νομο Παπακωνσταντινου, για να προστατευτουν οι τραπεζες απο καταρρευση, τα λεφτα θα πληρωθουν απο τον κρατικο προυπολογισμο?

 6. avatar Κυνικός

  Ρωτάτε όλοι πως μια γυναίκα με 750 ευρώ μηνιαίο μισθό δανείστηκε και ξόδεψε 600 χιλιάρικα. Εγώ αναρωτιέμαι και το άλλο: Πως είναι δυνατόν μια τράπεζα να δάνεισε 600 χιλιάρικα σε μια 60χρονη με μηνιαίο μισθό 750 ευρώ. Το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις..

 7. avatar EKSWGHINOS

  ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΓΜΤ.....ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑ 100 ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ 100 ΔΙΣ ...

 8. avatar isidoros

  ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΜΙΣΘΟ 750 ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟΣΑ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ...

  1. avatar Petros

   οι τραπεζες δεν ειδαν οτι δεν εχει μεγαλη συνταξη; ας μην της εδιναν τοσα λεφτα! μπορουν να μου δωσουν κι εμενα σημερα 500 χιλιαρικα; θα με ξαναδουν μετα!!!!

  2. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Και βέβαια υπάρχει ατομική ευθύνη. Έχω γνωστή μου που χρωστάει κάπου 85 χιλιάδες ευρώ σε κάρτες αλλά και σε ιδιώτη. Δεν ενδιαφέρεται όμως ούτε να περιορίσει τα έξοδά της, ούτε πληρώνει τίποτα πουθενά.

   1. avatar EKSWGHINOS

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΤΗΛ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝΕ ?ΧΑΧΑΧΑΧ

 9. avatar LostMind

  Ανεξαρτητα απο το αν ηταν πισινες ή οχι, τοκοι ή οχι, μπουζουκια ή οχι:
  α) ειναι αδιανοητο ενας εναθρωπος να πηρε δανειο με τοσο φτωχο προφιλ
  β) ειναι αδιανοητο το οτι υπηρξε εγγυητης του δανειου στον οποιον δεν απευθυνθηκε η τραπεζα
  γ) ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ Ο ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!! Δηλαδη ολοι οι αλλοι που λειτουργουν με συνεση και δεν κανουν ανοιγματα που δεν θα μπορεσουν να καλυψουν μετα, τί ειναι? ηλ..ι? ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ, ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙς ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΗΛ..Σ ΕΙΣΑΙ???

  1. avatar GM

   Σε καπιταλιστικό σύστημα ζείς , υπάρχει τίποτε δίκαιο σε αυτό το σύστημα??? γιατί σε πείραξε αυτό με τα δάνεια , που στο κάτω κάτω πρέπει να γίνουν τρομακτικές ρυθμίσεις όπως έγιαναν τρομακτικές μειώσεις στα εισοδήματα μας. τελεία και παύλα

   1. avatar LostMind

    Αχαααα!!! οκ ρε παιδια, τωρα καταλαβα πως ειμαι βλημα που δεν εφαγα οσα και απο οπου γινοταν ολα αυτα τα χρονια!!!
    Οκ μαγκες! RESPECT κι ευχαριστω για το διδαγμα!!! (θα σας πληρωσω ΚΑΙ ΕΣΑΣ για τον διδακτικο χρονο που μου αφιερωσατε μολις μου ερθει η επομενη εκτακτη εισφορα)

  2. avatar TGANTO

   ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΕ ΕΦΑΓΕ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΣΕΝΑ

 10. avatar smiley bone 113

  Ισως δανειστηκε τοσα για να χτισει το ολο οικοδομημα που ανοικει το ισογειο, το σπιτι της ( ο πρωτος οροφος) και ο ημιτελης δευτερος.... Και ισως δανειστηκε πριν χωρισει θεωροντας οτι ενα ζευγάρι μπορει να τα βγαλει πέρα... ( Το ξερω οτι ειναι πολλα 'ισως' αυτα αλλα δεν νομιζω οτι απεχουν πολυ απ τη πραγματικοτητα ετσι οπως διαβαζω το αρθρο...)

 11. avatar Tsouxtra

  Ό,τι εμείς και η χώρα μας ! Τα ίδια σ....α !

  1. avatar TGANTO

   ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

 12. avatar sleepwalker

  Σκεφτείτε λίγο πριν σχολιάσετε. Πρόκειται για χρέη από δάνειο. Όταν δεν έχεις να πληρώσεις τις δόσεις, οι τόκοι μαζεύονται και το ποσόν ξεφεύγει. Δε σημαίνει ότι τα έφαγε τα λεφτά η γριά σε πισίνες. Ούτε ότι θα πληρώσουμε εμείς για λογαριασμό της.

  1. avatar LostMind

   Αν εχεις ακουσει για τα δισεκατομμυρια που πανε στις τραπεζες, τοτε θα ξερεις οτι καλυπτουν την ελλειψη ρευστοτητας που εχει δημιουργηθει απο τα επισφαλη δανεια οπως αυτο της κυριας.
   Αν δεν το ξερεις λοιπον, μπορεις να εκλπαγεις: ΝΑΙ! ΕΜΕΙΣ τα πληρωνουμε ΚΑΙ αυτα!

   1. avatar sleepwalker

    Τσούχτρα όχι, δεν απλώνεις. Άν όμως έρθουν και σου πάρουν το πάπλωμα δε φταις εσύ που έχεις πόδια. Και Lost Mind, αν νομίζεις ότι τα δισεκατομμύρια δίνονται στις τράπεζες για να καλύψουν τα επισφαλή δάνεια...

    1. avatar Tsouxtra

     Για να φτάσουν να σου πάρουν και το πάπλωμα, πάει να πει οτι ...επεκτάθηκες πέραν αυτού ! Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα (το αντίθετο !) και η κυρία δεν ήτο ανήλικη ! Που στηρίχθηκε και δανείστηκε τόσα χρήματα ?

     1. avatar sleepwalker

      Δεν με κατάλαβες. Αυτός που πήρε ένα δάνειο πριν από 4-5 χρόνια με κάποια οικονομικά δεδομένα, και ξαφνικά χάνει από παντού (χαράτσια, φόροι, ακρίβεια) λογικό είναι να μην μπορεί να πληρώσει τα ίδια. Αυτό εννοώ πάπλωμα. Για τα υπόλοιπα με καλύπτει ο kostask.

     2. avatar kostask

      καταρχην τσουχτρα δεν ξερουμε πως εφτασε εκει το ποσο. μπορει ευκολα ενα δανειο πρωτης κατοικιας 250 χιλιαδων ευρω να καταληξει με τοκους και φορους υπερημεριας μετα απο χρονια εκει. το γιατι δεν το πληρωσε? δεν το ξερουμε. το με ποια κριτηρια της το δωσανε? οι τραπεζες παντα πονταρανε οτι αν δεν πληρωσεις στο μελλον θα σου παρουν σπιτια αυτοκινητα και δινανε στον κοσμο δανεια χωρις να υπαρχουν οι προυποθεσεις. οσο για τους τοκους...δες zeitgeist 1 ,2 ,3 και θα δεις οτι η κεντρικες τραπεζες μεσω των τοκων στην ουσια εισπραττουν χρηματα τα οποια δεν εχουν αρχικο αντικρυσμα..χοντρικα αυτο. η παγκοσμια οικονομια βασιζεται στο χρεος! τα 500 χιλ ευρω μπορει καλλιστα να ειναι μονο τοκοι...αερας κοπανιστος... μην δικαιολογεις τις τραπεζες λοιπον. απλα οι τραπεζες κυβερνουν τα κρατη. και αν καταρευσει εστω μια απο αυτες τα αποτελεσματα θα ειναι γνωστα.

  2. avatar Tsouxtra

   Δεν απλώνεις τα πόδια σου παραπάνω απο το πάπλωμα.

   1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

    Εγώ συμφωνώ με την τσούχτρα αυτή τη φορά. Χωρίς να ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, γενικά όμως όλοι οι τζαμπατζήδες έχουν βρει ευκαιρία και φοράνε φέσια παντού κάνοντας τη ζωάρα τους. Λες και οι άλλοι είναι ηλίθιοι που στριμώχνονται, αγοράζουν τα πιο φτηνά, δεν πάνε διακοπές και δεν βγαίνουν να διασκεδάσουν για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

 13. avatar Agent_Nina

  Κανένας δεν αναρωτιέται πώς ακριβώς κατάφερε 60 χρονών άνθρωπος να ξοδέψει 600 .000 ευρώ;;; ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ...

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Ε, καλά.,. Εξήντα χρονών δεν είναι και καμιά ανήμπορη κατάκοιτη γριά για να μην μπορεί να ξοδέψει. Οι περισσότεροι άνθρωποι σ αυτή την ηλικία είναι φυσιολογικά δραστήριοι και εργάζονται κιόλας.

  2. avatar TGANTO

   ΝΑΙ ΡΕ ϝʹ00000 ΕΥΡΩ

 14. avatar Λιβελούλα

  Εγώ αυτό που δεν καταλαβαινω έιναι γιατι κάποιος πρέπει να δημιουργήσει τετοια υπέργογκα χρέη και μετά μα μυξοκλαίει!!! Τι τα ήθελε τα 600000 ευρώ; Βιλιτσες και πισίνες;

  1. avatar rgs

   τα 450000 τουλάχιστον πρέπει να είναι τόκοι και πανωτόκια.τα υπόλοιπα πιθανών να είναι για την ανέγερση της οικοδομής

   1. avatar Λιβελούλα

    Καλ;α ρε ργσ τόσοι τόκοι και πανωτόκια; Δεν μου κολλάει....

  2. avatar TGANTO

   πηρε μετοχες στον ολυμπιακο

  3. avatar LostMind

   Αααααχ Λιβεβλουλα, αυτο που δεν καταλαβαινεις είναι πολυ απλο: ο ΚΑΘΕΝΑΣ στην χωρα της ασυδωσιας μπορει να κανει οοοοοτι γουσταρει επειδη απλά: ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ!
   ...για να μην απορεις δηλαδη!

 15. avatar Vasilis7625

  Πως έφτασε μία γιαγιά να χρωστάει 600.000 Ευρώ; Και γτ να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό ο ελληνικός λαός;

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Τί γιαγιά ρε φίλε; Η μάνα μου εξήντα πέντε χρονών δούλευε, μεγάλωνε τρία εγγόνια και συντηρούσε (καθαριότητα) δύο σπίτια μόνη της.

  2. avatar panosdoken

   ...60 χρονών δεν είναι γιαγιά ...φίλε μου...όλα και όλα...

 16. avatar Κομμουνιστης

  Καλα τα λεει ο επιχειρηματιας. Aris B δυστυχως ετσι οπως ειναι δομημενο το καπιταλοσκυλο συστημα στην ευρωζωνη οι τραπεζες ΔΕΝ χανουν λεφτα. Πρεπει να το καταλαβει ο κοσμος αυτο και να προσπαθει να παλεψει να πληρωσει τα χρεη του. Οτι χρεη σβηνονται απο τα δικαστηρια οτι λεφτα χανει η τραπεζα απο ατομα πχ που πεθαινουν και δεν εχουν κληρονομους ουτε ακινητη περιουσια κτλπ απο αυτα η τραπεζα δε χανει ουτε ενα ευρω. Τα παιρνουν απο αλλου. Ειτε θες απο "ανακεφαλαιοποιησεις" (λεφτα των ευρωπαιων φορολογουμενων δηλαδη) , ειτε οι καλοπληρωτες πληρωνουν μεγαλυτερα επιτοκια, ειτε ειτε ειτε ειτε... Με απλα λογια οταν καποιος δε πληρωνει τα δανεια του τα φορτωνομαστε ολοι οι υπολοιποι. Δυστυχως. Θελετε να αλλαξει αυτο το πραγμα. Δωστε 51% στο ΚΚΕ και θα τους πεταξουμε με τις κλωτσιες ολους απο τη χωρα. Καπιταλια ,τραπεζιτες, "επενδυτες" , "τραστς" κτλπ. Ενταξει θα τρωμε χαρουπια για καμια 5ετια αλλα σιγα σιγα θα τα φτιαξουμε τα πραγματα. Αλλη λυση δεν υπαρχει. Να καταλαβει ο κοσμος οτι λεφτα οι δανειστες και οι τραπεζες και τα "τραστς φαντς φουντς πριτς" και λοιπα καπιταλοσκυλα τα λεφτα τους ΔΕ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει