Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα αισθάνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων της

«Η συμφωνία αυτή εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο»


ΕΛΛΑΔΑ
20:41
06/11/2018
Ιερώνυμος: Η Εκκλησία θα αισθάνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων της
39
loading

Με ένα «ευχαριστώ» τόσο του ιδίου του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερωνύμου όσο και της συνοδείας του προς τον πρωθυπουργό, άρχισε τις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι είναι μύθος τα περί αμύθητης περιουσίας της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι βρήκε ανταπόκριση στα ερωτήματά του. Εν συνεχεία επεσήμανε ότι η Εκκλησία θα γίνει πιο λειτουργική, υπηρέτης και διάκονος του θελήματος του λαού και υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε σε πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας».

Επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα «για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας» αλλά και «γιατί αφήνετε το προοίμιο του Συντάγματος, όπως το έφτιαξαν οι πατέρες μας».

Ο προκαθήμενος ης Ελλαδικής Εκκλησίας ενημέρωσε ότι «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μας έδωσε την εξουσιοδότηση για τη συμφωνία και θα την ενημερώσουμε αύριο», ενώ εν κΑτακλείδι χαρακτήρισε μικρότητες όσα ακούστηκαν αυτές τις μέρες περί αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία και αλλού.

«Σας ευχαριστώ για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας. Σας ευχαριστούμε διότι είστε συντελεστής σ'αυτή την ιστορική στιγμή σ' αυτό το μεγάλο γεγονός που η Εκκλησία θα αισθάνεται όχι ότι γίνεται πιο πλούσια, δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά ότι γίνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων που έχει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Βρήκα ανταπόκριση στα ερωτηματικά μου και θέλω να σας ευχαριστήσω και στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο απόψε συναντηθήκαμε θα μας βρείτε στενούς συνεργάτες.

Πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συμφωνία εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο.

Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας. Να γίνει η Εκκλησία περισσότερο διάκονος του θελήματος του λαού» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar Άντε

  Και υποψήφιος Περιφεριάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ Σεβασμιώτατε! Με το καλό !

 2. avatar ΠΡΟΣ Σ Υ Ρ Ι Ζ.Α ! Η ΕΙΚΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΎΣ ! ΤΟ 1955

  Ο ΔΊΑΣΗΜΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ FIGARO ! ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ! ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΠΊ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΣΤΗ FIGARO ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΤΣΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΎΣ ΤΗΣ ( ΜΕΓΆΛΟΥΠΟΛΕΩΣ ) ! ΘΕΜΑ ! ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ! Ο CARICATURISTE ΤΗΣ FIGARO JEAN SENNEP ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΊΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ CHOC ! ΠΡΙΝ ΑΠΌ 63 ΧΡΟΝΙΑ ! Ο JEAN SENNEP ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ 1982. ΆΝ ΖΟΥΣΕ ΣΉΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ. ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΜΕΤΆ 63 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΆΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΈΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ! ΠΌΤΕ ΡΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΎΣ ...ΙΑΣΩΝ

 3. avatar Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα λεφτά σκορπά!

  Δεν είμαι χριστιανός, αλλά αναγνωρίζω την προσφορά κάποιων κληρικών. Ας μειωθούν πρώτα οι μισθοί βουλευτών, υπουργών, συμβούλων κλπ, το συνεχιζόμενο πάρτι με τις απανταχού ΜΚΟ, η διόγκωση του Δημοσίου... Και μετά βλέπουμε και για τους παπάδες. Αυτοί τουλάχιστον τρώνε μόνο το μισθό τους. Τα άλλα τα βόδια που παίρνουν το αεροπλάνο και πάνε βόλτες με τα λεφτά μας, αυτοί καίγομαι με πάρουν πόδι! Συμφωνείτε?

 4. avatar Mg1

  Μα , εντελώς ακατανόητη και αψυχολόγητη ,η βιαστική πρεμούρα του Αρχιεπισκόπου να κάνει Deal με μια κυβέρνηση που ειναι εν αναμονή αποδρομής.... Ούτε η μάνα τους δεν θα τους θυμάται σε λίγο! Οτι και να ορνιθοσκαλίζουν τα μισθωμένα τρόλια τους!

 5. avatar 33

  καταλάβατε τώρα γιατί "έφαγαν" τον Χριστόδουλο? για να ελέγχουν και την εκκλησια τα μασονια.... οι μάσκες έπεσαν

 6. avatar K x

  Όλοι οι παπάδες και οι παπαδιες γράφουν εδώ? Κορίτσια περαστικά

 7. avatar Ευπατριδης

  Ιερώνυμος! Θλιβερό μηδενικό...

 8. avatar κοκο

  Αλλη μια υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πράξη
  ευγε Αλέξη,
  αναβίωση της μαριονέτας με το όνομα ΠΙΝΟΚΙΟ
  διαχωρισμός Κράτους απο την αλήθεια.
  Η χειρότερη κυβέρνηση των προηγούμενων ηταν μπροστά σε εσας όαση.

 9. avatar ΠΡΟΣ. Σ Υ Ρ Ι Ζ.Α !

  ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΡΑΣΑ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΠΆΓΌΡΈΎΈΊ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΡΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΎΣ ΤΩΝ ΠΟΛΈΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΌΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΟΙ Ι ΕΡΕΙΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΡΑΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΎΣ ! ΤΟ ΊΔΙΟ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΌΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ !

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Δεν απαγορεύεται πουθενά στην Ευρώπη και την Αμερική να ντυθείς όπως θέλεις. Ούτε μπορεί να σου απαγορεύσει ο νόμος να κυκλοφορείς με ράσα.
   Όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι που κυκλοφορούν με τις κελεμπίες και κάποιοι με σαρίκια υφίστανται κάποια απαγόρευση; Όχι βέβαια!
   Απλά δεν το επιτρέπουν οι κανόνες της εκκλησίας στην Ελλάδα να κυκλοφορεί έξω παππάς χωρίς τα ράσα του.

  2. avatar Ρασοφορος

   Στο Βόλο μάλιστα να πας να δεις έναν που οδηγεί λεωφορείο με τα ράσα

  3. avatar Τεο.π

   Ρε τραβα βανε κανα ταγιέρ που θα υποχρεώσεις τι θα φοράνε ή όχι οι ιερείς !!!! Τραβα βανε κανα ταγιέρ και βουρ στην γνωστή σας παρέλαση !!!

 10. avatar Αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν με fake news

  Ακόμα μια φορά η Νέα Δημοκρατία και ο Βορίδης γελοιοποιήθηκαν! Την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων την τρόλαρε ο ίδιος Μακαριώτατος!
  Την κατάργηση των Χριστουγέννων την τρόλαρε όλο το Τουίτερ. Μιλάμε για πάρτυ!

  1. avatar Leo1

   Δυστυχώς φίλε μου, αυτή είναι η "σοβαρή" αντιπολίτευση που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Μηδέν σοβαρότητα. Σκάι και ΝΔ, κάθε μέρα που περνά, με την αστοχία και την ανευθυνότητά που τους διακρίνει αλλά και τα φαντάσματα που βλέπουν μόνο αυτοί, γελιοποιούνται. Ο πόθος της εξουσίας τους έχει κάνει παρανοϊκούς. Θα μου πεις... μα και όταν ήταν κυβέρνηση σάμπως ήταν καλύτεροι;

  2. avatar Καλέ μου..

   Κοίτα τα χάλια σου και άσε άλλους να κάνουν
   πάρτυ

 11. avatar ΤΖΟΝ

  ΑΠΛΑ ΑΧΡΕΙΣΤΟΣ...

 12. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ,
  οπως ακριβως ο συν-ομιλητης σου ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 13. avatar NX

  WHO EVER THANK TSIPRA HE MUST ALSO BE A TRAITOR

 14. avatar […] ο Βοριδης!

  Ο Βοριδης ειπε κατι για τους μισθους των παπαδων οτι θα τους παρει ο Συριζα:: χα χα χα

 15. avatar 1821//

  H εκκλησία θα βρει για πολλοστή φορά τον δρόμο της. Κάποιοι άλλοι θα τσαντιστούν που δεν μπόρεσαν να την σβήσουν από τον κοινωνικό χάρτη τής Ελλάδος

  1. avatar 1918#

   που ειναι ο Αμβροσιος να δωσει καμια καταρα::: χα χα χα

 16. avatar η μιζα

  Η αντιπολιτευση να παρει χαπακια novartis για το εγκεφαλικο!!!

 17. avatar Μστ

  Άντε να ξεκινάτε τα σχόλια οι ελληνάρες, οι "νοικοκυραίοι", οι "πατριώτες", οι χριστιανοταλιμπάν του στυλ "αυτοί οι ανθέλληνες, τα αναρχοκομμούνια, οι άπλυτοι και άθεοι Συριζαίοι μας έκοψαν και τη θρησκεία"...το γλεντάω μαζί σας με τα χουνέρια που σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.!!

  1. avatar Ευπατριδης

   Που να δεις εσείς τι χουνέρια θα πάθετε σε λίγο,Χαχαχαχαχα....

  2. avatar Λέω εγώ τώρα..

   Άμα "γλεντάς" με τα καμώματα της πιό άχρηστης μεταπολεμικά κυβέρνησης ,
   το πνευματικό σου επίπεδο είναι για κλάματα .Βέβαια καθόλου παράξενο , μιάς
   και το μέσο IQ των συριζαίων (λαθρομετανάστες , ομοφυλόφιλοι ,"άθεοι",
   αναρχομπαχαλάκηδες , ρουβίκωνες και όλοι οι πτωχοί τω πνεύματι ) είναι μονοψήφιο .
   Είστε για λύπηση !

 18. avatar yiorghos

  ντάξ ρε μεγάλε. θα μασήσετε καλά πάλι.
  η πλάκα είναι που κάποι χάπατα ζαίοι και λοιποί φιλελέδες τόχαν σίγουρο ότι τα σπάτε με τον μίστερ τσίπρας. αλλά φαίνεται τούπες γκό μπακ κι ανέκρουσε πρύμναν. κατά τ άλλα θα λέει πάλι ότι ήταν δίκιο κι έγινε πράξη. ω ρε κλαυσίγελως

 19. avatar papakon..

  Επιτελους.....ξεκινησε και εδω να μπαινει το νερο στ'αυλακι....

 20. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Για ακόμα μια φορά οι παμπόνηροι και άπληστοι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες πολιτικούς και να συνεχίσουν το πάρτυ με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Οι παπάδες κατάφεραν με αυτήν την συμφωνία να επιστρέψουν στο Ελληνικό κράτος και στους Έλληνες πολίτες ακίνητη περιουσία που δεν έπρεπε να κατέχουν (μιας και θα έπρεπε να την επιστρέψουν χωρις καμία αποζημίωση στους Έλληνες ακτήμονες και αγωνιστές της ελευθερίας από την πρώτη μέρα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας) και κατάφεραν να πάρουν κάτι που δεν έπρεπε να παίρνουν δηλαδή το Ελληνικό δημόσιο να τους πληρώνει τους μισθούς τους στην αιωνιότητα. Μόνο που η νέα συμφωνία δεν θα λέγεται "μισθοδοσία" αλλά "επιδότηση" από το Ελληνικό κράτος.Μα καλά τόσο πονηριά και ανοησία συγχρόνως δεν θα μπορούσα να φανταστώ από αυτούς που κάνανε αυτή την συμφωνία. Οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας το μόνο που τους ενδιέφερε και το μόνο που τους έκαιγε ήταν να μην κοπεί η μάσα από το δημόσιο χρήμα. Τώρα που το πέτυχαν αυτό και με τόση ευκολία θα γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Σε κανένα κράτος του πολιτισμένου κόσμου το δημόσιο δεν έχει αναλάβει να "επιδοτεί" τους μισθούς μιας θρησκείας ή εκκλησίας. Σε όλα τα άλλα κράτη είτε η ίδια εκκλησία μισθοδοτεί τους ιερείς της είτε οι πιστοί της εκκλησίας κάνουν έρανο μεταξύ τους ή δίνουν χρήματα μέσω της φορολογικής τους δήλωσης. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός πιάστηκε κορόιδο και αποδείχτηκε πολύ άπειρος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Πολύ κρίμα.

  1. avatar Ξενος και θα παραμείνω ξένος…

   Δυστυχώς η Εκκλησία σε ελευθέρωσε από τους Τούρκους..οπότε είναι δικιά της.. Η Ελλαδα .. (βάλε το μυαλό σου να δουλέψει... μάθε τη είναι ο Έλληνας με τα Χριστόν)ασε θα σου πω εγω χριστιανός ορθόδοξος είναι .. οποτε πρόσεχε μην γίνεις σιγά σιγά ΤΗ? ... Σε μπερδεύουν έτσι όπως κάναν και σε μένα... και δεν ειμαι Έλληνας..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει