Το χώρο όπου γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης κτίσματος σε οικόπεδο μπροστά στη θάλασσα, στο Καραμπουρνάκι, έχουν αποκλείσει κάτοικοι της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την οικοδόμηση του παραλιακού μετώπου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας κατοίκων για την παραθαλάσσια ζώνη, Γιάννης Καϊμακτσίδης, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μεγάλα μηχανήματα να μπουν στο εργοτάξιο όπου πραγματοποιούνται εργασίες.

Στην περιοχή έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις που τους ζητούν να απομακρυνθούν από το χώρο, δεδομένου ότι στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχει δοθεί άδεια από την πολεοδομία.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμαριάς έχει εκφράσει την τοποθέτησή του κατά της οικοδόμησης της παραλιακής ζώνης, ωστόσο διευκρίνισε ότι η άδεια δόθηκε στους ιδιοκτήτες, καθώς νωρίτερα είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Κατόπιν αυτού, η δημοτική αρχή προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες στους οποίους προτίθεται να παραχωρήσει σε αντάλλαγμα άλλες εκτάσεις, ενώ κάνει κινήσεις και για αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού που προβλέπει χρήσεις πρασίνου στην περιοχή.