Με σημαντικές ελλείψεις ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, με τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην υπουργό Παιδείας.

Το προεδρείο της ΟΛΜΕ υπογράμμισε πως οι συνθήκες είναι αντίξοες λόγω των συμπτύξεων τμημάτων και των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών, την ώρα που τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές επιτροπές για τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται.

«Σήμερα μας είπαν ότι θα τοποθετηθεί ο πρώτος αριθμός αναπληρωτών, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι μειωμένου, ή πλήρους ωραρίου. Εμείς ζητούμε να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί», τόνισε μετά τη συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές.

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ασκούνται πιέσεις στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να δημιουργήσουν τμήματα μαθητών άνω των 25», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι η ΟΛΜΕ θα ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις για τη νέα χρονιά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το υπουργείο έχει σε πλήρη εφαρμογή το σχεδιασμό μηνών για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο», ενώ κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν στο «να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία».