Για ακόμα μία χρονιά υποψήφιοι μπαίνουν σε σχολές με βαθμούς… κάτω από τη βάση.

Συγκεκριμένα στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθήνας μπαίνει υποψήφιος από την γενική κατηγορία με 6.465 (-7.048 μόρια σε σχέση με πέρυσι).

Η πιο χαμηλή βάση εντοπίζεται στο ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου με 4.304 μόρια και ειδικό μάθημα την ξένη γλώσσα και άρα κάποιος έγραψε περίπου 3 μέσο όρο και πάνω από 10 στην ξένη γλώσσα, έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει στην εν λόγω σχολή.

Περίπου 6,5 με 7 μέσο όρο έγραψε ένας υποψήφιος που μπήκε στο ΤΕΙ Υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου, καθώς η βάση εκεί είναι 6.444 μόρια.

Στο πανεπιστημιακό τμήμα Ιερατικών Σπουδών στην Αθήνα, οι υποψήφιοι από Ενιαία Ημερήσια Λύκεια μπορούν να περάσουν το κατώφλι της Σχολής με 9.432 μόρια.

Στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, υποψήφιος από την γενική σειρά μπαίνει με 5.070 μόρια.

Από τα χαμηλότερα στη λίστα των ΤΕΙ εμφανίζεται το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά, όπου για τους αποφοίτους Ενιαίων Λυκείων η βάση εισαγωγής αγγίζει τα 8.714 μόρια.

Με 8.846 μόρια έχουν την τύχη να εισαχθούν οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών στην Γαλλική Φιλολογία Αθηνών, ενώ η βάση στη γενική κατηγορία διαμορφώνεται βάσει του βαθμού του τελευταίου στα 11.928.