Περιφέρεια Αττικής: 16,9 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές

Στους 99 οι νεκροί από την φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου


ΕΛΛΑΔΑ
1:07
26/09/2018
Περιφέρεια Αττικής: 16,9 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές
2
loading

Στη διάθεση ποσού ύψους 16,9 εκατομμυρίων ευρώ για αντιδιαβρωτικά - αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με σχετικές αποφάσεις της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

Με αυτόν τρόπο θα εκκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Περιφερειάρχης είχε παρέμβει με επιστολή της (4/09/2018) προς τη Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, εξασφαλίζοντας την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είναι αρμόδια για την εκτέλεσή τους.

Πρόκειται για απαραίτητα έργα, όπως είχε υπογραμμίσει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σε σχετικά έγγραφά του, «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής» στις περιοχές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

    130 νεκροί έργο της Δούρου!
    Ποιο άλλο τριτοκοσμικό κράτος σε καιρό ΕΙΡΗΝΗΣ θρηνεί 130 νεκρούς από 2 φυσικές καταστροφές; Μα μόνο όποιο έχει νεοτροτσκιστές φρικιά για κυβερνήτες, είτε υπουργούς πρωθυπουργούς, είτε δημάρχους, είτε περιφερειάρχες, που θα μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια από τους μη αριστερούς περιφερειάρχες!

    1. avatar Αλεξανδρος Μπρ.

      Προφανώς το μικροπολιτικό σας σχόλιο δεν έχει καμία σχέση με το πένθος και τον θρήνο σας απέναντι σε νεκρούς πολίτες. Λυπάμαι πολύ που οι πολιτικοί γίνεται με αυτούς τους όρους, και ελπίζω να καταλαβαίνετε την ατυχή σύνδεση φυσικών καταστροφών εξαιτίας μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης. Προφανώς τα έργα υποδομής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων σας είχαν ικανοποιημένους, και οι φυσικές καταστροφές έρχονται λόγω κάποιας τεράστιας συνωμοσίας του σύμπαντος που δεν θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να σοβαρευτούμε λίγο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει