Τη δέσμευση ότι θα αναλάβει όλες τις όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με αποδέκτη το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει άμεσα αποδέσμευση πιστώσεων προς την Περιφέρεια Αττικής, για τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης, έλαβε από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει σε περικοπές και κατάργηση των δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο δήμος της Παλλήνης κατήργησε πλήρως τα δρομολόγια του μουσικού σχολείου, ενώ αποφάσισε τα δύο τρίτα των μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες.

«Το πρόβλημα της Αττικής είναι το μεγαλύτερο. Τα οφειλόμενα προς την Περιφέρεια είναι 22 εκατ. και ξεκινάει μια καινούργια χρονιά. Ναι μεν, η αρμοδιότητα έχει μεταφερθεί στους δήμους, αλλά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να λυθούν αυτά τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Σγουρός.

«Καταρχήν, η συζήτηση στόχευσε στο να έχουμε το Σεπτέμβριο σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, χωρίς προβλήματα λειτουργίας, όπως η διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συνεργαστεί τόσο με την Περιφερειακή όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών του υπουργείου.