«Χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας» θα αποτελέσει ο νέος κοινός φορέας που προέρχεται από τη συγχώνευση των ΔΕΘ – Hellexpo – Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

«Ο νέος φορέας, που δημιουργείται διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας».

Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των διοικητικών συμβουλίων των δυο εταιριών, ενώ η σύμπραξη με τον Ο.Π.Ε., αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η νέα κυβέρνηση στον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση, πιστή στις προγραμματικές της δηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης», προχωρά με γοργά βήματα «στον διοικητικό ορθολογισμό του κράτους» και σε πολιτικές που «αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

«Με δεδομένη, λοιπόν, τη βούληση της πολιτείας να δώσει στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που της αρμόζει, είναι στο χέρι όλων μας να στηρίξουμε το νέο φορέα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του» πρόσθεσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και συνέχισε:

«Σε μια εποχή κατά την οποία οι άσκοπες δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της, απαιτείται συστράτευση και συνεννόηση για να κάνουμε όλοι μαζί βήματα προς τα εμπρός».