Ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Α. Λοβέρδου, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε το διορισμό της Δήμητρας Τσιόγγα στη θέση του προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα και του Κ. Τσουπαρόπουλου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η κ. Τσιόγγα τόνισε ότι ο πρώτος στόχος της διοίκησής της είναι η διασφάλιση της επικουρικής σύνταξης. Ανέφερε ακόμη ότι το Ταμείο έχει αναξιοποίητα ακίνητα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ αναφερόμενη στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απόδοση των συντάξεων είπε πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα εργαλεία ταυτοποίησης και μηχανοργάνωση.

Ο κ. Τσουπαρόπουλος ανέφερε ότι το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα (έχει 23.000 ασφαλισμένους και 5000 συνταξιούχους, μια αναλογία πολύ καλή, έχει διαθέσιμα 1,9 δισ. ευρώ, μικρή αλλά υπολογίσιμη ακίνητη περιουσία για την στέγαση των υπηρεσιών του και δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα ελλειμμάτων). Πρόσθεσε ωστόσο ότι στον Τύπο υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία εντείνονται λόγω της οικονομικής κρίσης με τα έσοδα του Ταμείου να σημειώνουν πτώση κατά 34% το πρώτο εξάμηνο. Απέδωσε το γεγονός στην πτώση του τζίρου των διαφημίσεων και ως εκ τούτου των εισφορών του αγγελιόσημου, καθώς και στις απολύσεις που οδηγούν σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας. Ακόμη πρόσθεσε πως υπάρχουν οφειλές προς το Ταμείο της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.