Δύο πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη βορειοανατολικά της Πάτρας, τα οποία καίνε αγροτοδασική έκταση, χωρίς όμως να απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στις περιοχές Πλατάνι και Άγιος Γεώργιος Δρεπάνου και κινούνται προς ανατολικά. Με το πρώτο φως της ημέρας πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξέλιξη της φωτιάς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, βοηθά σημαντικά τα εναέρια μέσα, να επιχειρούν όσο πιο συχνά μπορούν. Όμως, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, γεγονός που όπως εκτιμάται θα δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Σελλά, Αργυρά, Άνω και Κάτω Καστρίτσι αυτά βρίσκονται σε ύφεση.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις. Άλλωστε καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι συνέχισαν να περνούν ώρες αγωνίας, μένοντας έξω από τα σπίτια τους, αφού ανησυχούσαν για την εξέλιξη της φωτιάς.

Τις δοκιμαζόμενες περιοχές επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς, αλλά και τις προσπάθειες για τον έλεγχό της, από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής ενώ σε δηλώσεις που έκανε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε μια οικολογική καταστροφή» προσθέτοντας πως «είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια».