Τέλος στο δράμα για τους … ένοικους της σπηλιάς, πρωταγωνιστές ενός δράματος από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα.

Η περιπέτεια για το ζευγάρι που τις τελευταίες δύο εβδομάδες ζούσε μέσα σε μία σπηλιά, στην παραλιακή του Ηρακλείου έχει αίσιο τέλος, καθώς εξασφαλίστηκαν τα εισιτήρια για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δυο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ροβινσώνες προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για την φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μόνα υπάρχοντά του είναι ένας παλιός καναπές όπου κοιμούνται και ένας τενεκές που τον χρησιμοποιούν για να μαγειρέψουν. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωσή του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη την διοίκηση του ΕΚΗ που βρέθηκε στην περιοχή, συνάντησε τους ανθρώπους και έδωσε λύση.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αποφάσισε να ικανοποιήσει το μοναδικό αίτημα του 50χρονου Βούλγαρου και της συζύγου του. Τους έδωσε τα εισιτήρια για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Πηγή: www.prismanews.gr