Η κατασκευή δύο νέων νηπιαγωγείων στην Μονεμβάσια και τη Νεάπολη Λακωνίας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου και με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

Στη Μονεμβασιά θα κατασκευαστεί διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053,40 τ.μ. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 284 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για άτομα με αναπηρία.

Στην Νεάπολη, το έργο αφορά την ανέγερση νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου, σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.212,75 m², εντός του σχεδίου πόλης. Το κτίσμα θα είναι ισόγειο και θα πραγματοποιηθεί φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 290 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους, όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για άτομα με αναπηρία.

Στον χώρο των εγκαταστάσεων και των δύο νηπιαγωγείων προβλέπονται δύο όμοιοι – ενοποιημένοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.