Πανελλαδική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Πρόνοιας έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, προγραμματίζοντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Το Επικουρικό Προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους. Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των Επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι Διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις Συμβάσεις τους. Απολύονται» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας πως 150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις μονάδες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.,

«Η ομηρία είναι επιστήμη για την κυβέρνηση» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, κατηγορώντας την πως «πάνω από τους περιθαλπόμενους και την καταστροφή των οικογενειών των επικουρικών, βάζει τα ψηφαλάκια».

«Οι Προνοιακές Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετούν 2.600 Προνοιακοί Υπάλληλοι σε 8.000 οργανικές θέσεις. Σήμερα εμφανίζονται 5.000 οργανικές θέσεις λόγω καταργήσεων, συγχωνεύσεων Μονάδων και μη έκδοσης των οργανισμών τους. Στα 8 χρόνια των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 και την τριετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 1.500 υπαλλήλους. Οι Προνοιακές Μονάδες εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού. Την Πέμπτη 12/7/2018 προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλο το προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων 11.00 – 15.00 και συγκέντρωση 11.30πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)» λένε οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα επιδιώξουν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

«Κυρία Φωτίου,

Τα γεμιστά θέλουν υλικά να παρασκευαστούν. Οι Προνοιακές Μονάδες για να περιθάλπουν ανήμπορους συμπολίτες μας θέλουν προσωπικό, επαρκή στελέχωση. Εδώ αντί να προσλαμβάνουμε διώχνουμε 150 Επικουρικούς οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και είναι εκ των ουκ άνευ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!» καταλήγουν.