«Πονοκέφαλο» στη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προκαλέσει τα αυτοκίνητα που περιήλθαν στην ιδιοκτησία της από τις πρώην ΤΕΔΚ, λόγω του κόστους που συνεπάγονται οι ανάγκες για τη συντήρησή τους (ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας, επισκευές βλαβών κ.α.).

Πρόκειται για την τελευταία εκκρεμότητα σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των πρώην ΤΕΔΚ καθώς, όπως έγινε γνωστό, μετά την απογραφή τους συστάθηκε τριμελής επιτροπή σε κάθε νομό που ανέλαβε τον καταμερισμό τους στους δήμους που δημιουργήθηκαν.

Το θέμα των δώδεκα αυτοκινήτων που έχουν απομείνει στην ΠΕΔ συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης, η οποία εξετάζει τα αιτήματα δήμων για την απόκτησή τους ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δημοτικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, τα 7 από τα δώδεκα οχήματα, ηλικίας 20 περίπου χρόνων, είναι φορτηγάκια που αποτελούσαν κινητές βιβλιοθήκες. Κάποια από αυτά παραχωρήθηκαν ήδη σε δήμους και απομένουν μόνο οι τυπικές αποφάσεις. Ένα παραχωρήθηκε στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει διαμορφωθεί σε ασθενοφόρο, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ενώ τα υπόλοιπα πέντε είναι επιβατικά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η εκδήλωση αιτημάτων από τους δήμους για όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιο όχημα, θα λάβει το δρόμο της απόσυρσης μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.