Το Ρέθυμνο έχει πλέον το δικό του πλοίο… Η εκπλήρωση των αναγκών, οι προσπάθειες χρόνων, το όνειρο, έδεσαν τελικά στο λιμάνι του Ρεθύμνου σήμερα το μεσημέρι, όπου το πλοίο ΕΛΛΗ Τ της Cretan Lines, πέταξε τους κάβους στους ανθρώπους που το περίμεναν για να το δέσουν στον μόλο, με την ευχή, “ποτέ ξανά να μη φύγει, να μην το χάσουν”.

Πλήθος κόσμου ντόπιοι και τουρίστες, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες «αγκάλιασαν» αμέσως το πλοίο και βρέθηκαν, μέσα σε λίγη ώρα από τον κατάπλου του, να περιδιαβαίνουν τους χώρους του και το κατάστρωμα. Μοιάζει γιορτή η σημερινή μέρα για το Ρέθυμνο, η οποία «ξεκίνησε» μόλις ο πρόεδρος Γιάννης Νικολούδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το πλήρωμα που συνόδευσαν από τον Πειραιά το ΕΛΛΗ, φάνηκαν στην μπούκα.

«Πιστεύουμε ότι μια δύσκολη προσπάθεια για να αποκτήσει το Ρέθυμνο τη δική του ακτοπλοϊκή σύνδεση ευοδώθηκε. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας και πιστεύουμε ότι όλοι οι Ρεθυμνιώτες θα το στηρίξουν για να εξυπηρετεί για πάντα τα δικά τους συμφέροντα», αναφέρει η Cretan Lines η οποία κατάφερε να έρθει σε συμφωνία για την αγορά του πλοίου στις 23 Μαρτίου 2012. Η έγκριση των δρομολογίων έγινε στις 6 Απριλίου στη Νάξο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και σήμερα καλούνται όλοι οι Ρεθυμνιώτες και όχι μόνο, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, το πλοίο τους, με την αγορά συνεταιριστικών μερίδων, κάθε μία από τις οποίες κοστίζει 100 ευρώ. Παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς οι άνθρωποι της ναυτιλιακής εταιρίας του Ρεθύμνου, του ναυτιλιακού συνεταιρισμού, πιστεύουν πως και τούτη τη φορά, ο κόσμος θα υπερβεί τα όποια εμπόδια και θα στηρίξει τον νομό, τη θαλάσσια σύνδεση του τόπου τους με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επίσημη τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, όπου πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση, επισκέπτες και τουρίστες θα γιορτάσουν τη «νίκη τους» μιας και το Ρέθυμνο είναι ο μόνος νομός με φοιτητές, πανεπιστήμιο, χιλιάδες επισκέπτες, γονείς των φοιτητών αλλά και ντόπιο πληθυσμό που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες, ο οποίος δεν είχε μέχρι σήμερα ακτοπλοϊκή σύνδεση.