Προπληρωμή νοσηλείων ζητά η Ελβετία από τους Έλληνες

Τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν υπερβολικά τις πληρωμές


ΕΛΛΑΔΑ
19:27
24/06/2012
Προπληρωμή νοσηλείων ζητά η Ελβετία από τους Έλληνες
3
loading

Οι Έλληνες που μεταβαίνουν στην Ελβετία προκειμένου να νοσηλευτούν ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει στο εξής να προκαταβάλουν τα νοσήλια επειδή τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν υπερβολικά να πληρώσουν τα ελβετικά νοσοκομεία.

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα SonntagsBlick επικαλούμενη μια απόφαση της OFAS, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Στα τέλη του 2011 τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 12,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 10,6 εκατομμύρια ευρώ) στα ελβετικά νοσοκομεία για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, τις οποίες είχαν προεγκρίνει.
Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όσο διάστημα τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στα ελβετικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που χρωστά χρήματα στα ελβετικά νοσοκομεία. Στα τέλη του 2011 το συνολικό ποσό για όλους τους ασθενείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νοσηλεύτηκαν στην Ελβετία οφείλονταν 186 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Από την πλευρά της, η ίδια η Ελβετία οφείλει 79,6 εκατομμύρια φράγκα για τα νοσήλια υπηκόων της στο εξωτερικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ecomo

    η με αλλά λόγια θέλουν να μας που ότι το κέρδος είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή!!! Όταν κάποιος δεν έχει τα λεφτά να προπληρωση, πολύ απλά θα πεθάνει

  2. avatar Nikos-Nikos .

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ . ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ .

  3. avatar laros

    Αδέλφια με την "καρτα νοσηλειας στην ΕΕ" δικαιουμεθα νοσηλεια και σ ολα τα δημοσια νοσοκομεια της Ελβετιας ΔΩΡΕΑΝ νοσηλεια συμφωνα με την συμβαση που εχει υπογραφει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει