Τη δημιουργία Ζωολογικού Κήπου εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα των Σπάτων Αττικής, σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Με δεδομένο ότι οι οικονομικοί πόροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν επαρκούν, ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης της Coca Cola 3Ε ζήτησε από τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας να το σκεφτούν και να επενδύσουν σε αυτό το εγχείρημα.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Σε ερώτηση εάν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του υφιστάμενου Ζωολογικού Κήπου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του περιαστικού δάσους Σέιχ – Σου, απάντησε λέγοντας: «Όσο είμαι εγώ δήμαρχος στην πόλη κάτι τέτοιο δεν θα το δεις».

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι ο Ζωολογικός Κήπος αποτελεί όνειδος για την πόλη, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη έκταση για να υλοποιηθεί κάτι σωστό και υπενθύμισε ότι ο χώρος, όπου είναι σήμερα εγκατεστημένος, ανήκει στο δασαρχείο. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα προέκρινε, στον υφιστάμενο Ζωολογικό Κήπο, να μεταφερθεί το 2ο Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της πόλης.