Εργασίες αποκατάστασης βλαβών σε φράγμα της λίμνης Κερκίνης

Πιθανή η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων από την άνοδο της στάθμης στη βουλγαρική πλευρά


ΕΛΛΑΔΑ
23:32
20/06/2018
Εργασίες αποκατάστασης βλαβών σε φράγμα της λίμνης Κερκίνης
1
loading

Εργασίες για να αποκατασταθούν βλάβες στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης Κερκίνης πραγματοποιήθηκαν από την υποδιεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στο θυρόφραγμα 3 και είχε διαπιστώσει βλάβη, ενώ ζήτησε την κατεπείγουσα αποκατάστασή της, λόγω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, με έγγραφά της, η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας, σημείωνε τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος της στάθμης των υδάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα και την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια του σχετικού έργου, έγινε αντικατάσταση των συρματόσχοινων του θυροφράγματος, η λειτουργία του οποίου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη, είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να ρυθμίζεται η στάθμη των υδάτων και να αποφεύγονται πλημμύρες.

«Δεν επρόκειτο για ένα δύσκολο έργο, καθώς ήταν υπόθεση μερικών ημερών η αντικατάσταση των αλυσίδων που συγκρατούν και ανεβοκατεβάζουν τις πόρτες. Ωστόσο από άποψη σημασίας ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς διασφαλίζει τη λειτουργικότητα της θύρας του φράγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωϋσιάδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΑΟΚ λέμε

    Τρία πουλάκια κάθονταν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει