Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μία οροθετική ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ανέφερε:

«Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε Νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV. Άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας».

Το Σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου αναδεικνύει τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται λόγω της υποστελέχωσης.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Καθημερινό είναι το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Τελευταίο θύμα Νοσηλευτής στο Δρομοκαϊτειο ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη έντονα διεγερτική η οποία τον δάγκωσε με αποτέλεσμα να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο να προσβληθεί από τον ιό HIV.

Ο εργαζόμενος είναι ανήσυχος και ακολουθεί ήδη προβλεπόμενη προληπτική αγωγή».