Κατά κάποιον τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει όλα αυτά που κάνουν έναν άντρα ελκυστικό σε μία γυναίκα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι νέος, μόλις 37 ετών, την ώρα που οι ανταγωνιστές του έχουν πατήσει προ πολλού τα 50, γεγονός που κάνει και αρκετούς επώνυμους να εκφράζουν την προτίμησή τους στο πρόσωπό του.
Όπως ισχυρίζεται άλλωστε ο Θάνος Ασκητής «Η εξουσία από μόνη της είναι σεξουαλικά ελκυστική. Ο πολιτικός είναι πρότυπο και εκπέμπει ηδονή. Κατ’ επέκταση ο πολίτης θέλει να τον κατακτήσει».

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας έχει το πακέτο που αρέσει στις γυναίκες» αναφέρει η συγγραφέας best seller που λατρεύουν οι γυναίκες Χρυσηίδα Δημουλίδου. «Στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που είναι σοβαροί και low profile. Που μιλάνε ωραία και λένε πράγματα λογικά. Επίσης, είναι αντικειμενικά όμορφο παιδί. Σίγουρα πιο όμορφος απ’ όλους τους άλλους στην πολιτική. Σε αυτό συμφωνεί και η παρουσιάστρια Μαρία Μπακοδήμου, η οποία δηλώνει «Άσχετα αν εμένα μου αρέσει η όχι, είναι ο πιο νέος και ωραίος πολιτικός».

«Ο Τσίπρας είναι μελαχρινός και μου αρέσουν οι μελαχρινοί. Δεν είναι αυτό το γραβατωμένο, το πνιγμένο», έχει δηλώσει η Κατερίνα Στικούδη, sex symbol η ίδια, στην εκπομπή «ΟΛΑ» απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όταν εμφανίστηκε ο Τσίπρας ήταν σαν να έβλεπες τον κολλητό σου από το σχολείο να μπαίνει στη Βουλή. Δεν ήταν ο κλασικός πολιτικός με το κοστούμι και αυτή η απλότητα του ήταν ελκυστική για τις γυναίκες», λέει η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, που είχε να δώσει και μία συμβουλή στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «Να προσέξει γιατί όταν ο άντρας αρχίζει να ναρκισσεύεται και να αποκτά ύφος, χάνει τις αρετές που τον έκαναν ελκυστικό».