Δίχως φάρμακα ο «Γολγοθάς» των καρκινοπαθών

Σε απόγνωση δεκάδες ασθενείς στα Χανιά


ΕΛΛΑΔΑ
23:38
18/05/2012
Δίχως φάρμακα ο «Γολγοθάς» των καρκινοπαθών
2
loading

Χωρίς «όπλα» καλούνται να δώσουν μια από τις σκληρότερες μάχες της ζωής τους, δεκάδες καρκινοπαθείς και στο νομό Χανίων.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο καθώς εταιρείες που προμηθεύουν αντικαρκινικά φάρμακα έχουν θέσει «εμπάργκο» σε δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΠΥ, λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί προς αυτές.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν παγώσει τις προμήθειες αντικαρκινικών φαρμάκων στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, μέχρι να τους αποδοθούν τα οφειλόμενα.

Θύματα της υπόθεσης δεν είναι άλλοι από τους καρκινοπαθείς που αδυνατούν να ακολουθήσουν τη θεραπευτική τους αγωγή, την ίδια ώρα που οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παρέκκλιση από την ημερομηνία χορήγησης των φαρμάκων σε αυτούς, είναι απαγορευτική. Εντωμεταξύ, πρόκειται για πολύ ακριβά σκευάσματα το κόστος των οποίων είναι αδύνατον να το επωμιστούν οι ίδιοι οι πάσχοντες.

Ο νομός Χανίων δεν αποτελεί εξαίρεση του προβλήματος που διογκωνόταν εδώ και καιρό με αποτέλεσμα πολλοί Χανιώτες καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους να έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», που βρίσκεται στο πλευρό παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μεριμνήσει άμεσα το κράτος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως σημειώνεται, και οι καρκινοπαθείς να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, δίνοντας τον αγώνα τους με αξιοπρέπεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar morths

    Αίσχος! Έχω χάσει τον πατέρα μου από καρκίνο και έτσι είμαι γνώστης των καταστάσεων. Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ειδικά αυτούς που εργάζονταν όταν το νοσοκομείο είχε στεγαστεί στο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ στους Άγιους Ανάργυρους ! Άνθρωποι διαμάντια, έκλαιγαν σαν να έχαναν "δικούς τους" ανθρώπους.

    1. avatar LiDi

      morths λυπάμαι πολύ. Και εγώ έχω περάσει πολλές ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο ( αγ. Ανάργυροι) για ίδιο λόγο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Τους θαύμαζα πως μπορούσαν να βλέπουν κάθε μέρα αυτά που έβλεπαν και παρόλα αυτά να συνεχίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει