Συνεχείς συζητήσεις ανάμεσα σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκο Μόσχο, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο Βόλο.

Σύμφωνα με το thessalinews.gr , οι συζητήσεις είναι χρήσιμες και πραγματοποιούνται σε κλίμα συνεργασίας και κατανόησης από όλα τα μέρη. «Το θέμα είναι δύσκολο και σύνθετο, καθώς αφορά κυρίως την νοοτροπία που έχει επικρατήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Το ενθαρρυντικό, ωστόσο, είναι ότι τα καταστήματα δείχνουν διάθεση συνεργασίας και συμμόρφωσης με τους όρους και προϋποθέσεις του νόμου και του Δημοτικού Συμβουλίου», επισήμανε σε δηλώσεις του ο N. Mόσχος.

Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται πλέον σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση, για να λαμβάνουν την άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, εκτός των υπόλοιπων δικαιολογητικών, να προσκομίζουν στο Τμήμα Προσόδων σχέδιο-αποτύπωση του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Στο ίδιο σχέδιο πρέπει να αποτυπώνεται οπωσδήποτε και κάθε άλλη κατασκευή (π.χ. ομπρέλες, ζαρντινιέρες) ή κινητό εμπόδιο.

Σημειώνεται επίσης ότι πλέον, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, τους χειμερινούς μήνες κατά τους οποίους δεν χρησιμοποιείται ο χώρος που αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα, αυτά πρέπει να συγκεντρώνονται, να συμπτύσσονται και να ασφαλίζονται. Επίσης, πρέπει να απομακρύνεται κάθε κινητή ή ακίνητη κατασκευή από τον αναφερόμενο χώρο.

Τις επόμενες ημέρες μικτό κλιμάκιο των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, θα ξεκινήσει και τις προβλεπόμενες διαγραμμίσεις στους κοινοχρήστους χώρους, ώστε να οριοθετηθεί το τμήμα στο οποίο επιτρέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων για κάθε κατάστημα, σύμφωνα με την άδεια του.

Το Τμήμα Αυθαιρέτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας διεξήγαγε ελέγχους στους κεντρικούς πεζοδρόμους (Αντωνοπούλου, Τοπάλη, Ερμού) του Βόλου και προχώρησε στην επιβολή προστίμων σε καταστήματα για αυθαίρετες κατασκευές, που αφορούσαν κυρίως πακτωμένες ομπρέλες, πέργκολες, παραπετάσματα από νάυλον.