Γιατρός έγραψε σε δύο μήνες 5.400 συνταγές

Χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ 297.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
6:04
17/05/2012
Γιατρός έγραψε σε δύο μήνες 5.400 συνταγές
6
loading

Μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΠΥΥ εντόπισε τουλάχιστον 70-80 περιπτώσεις γιατρών με υψηλό αριθμό και κόστος συνταγών, μεταξύ αυτών και ενός γιατρού από το Διδυμότειχο ο οποίος μέσα σε δύο μήνες έγραψε 5.400 συνταγές φαρμάκων χρεώνοντας τον οργανισμό με 297.000 ευρώ, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά πως οι 11 γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν υπερβεί τον μηνιαίο μέσο όρο συνταγών προς τους ασφαλισμένους και ήδη έχει κινηθεί δικαστική διώξη εναντίον τους δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Δηλώσεις Δ. Λαζόπουλου για το γιατρό που «έγραψε» 5.400 συνταγές

Ο κ. Λαζόπουλος αναγνώρισε ότι το περιστατικό αναφέρεται μάλλον σε γιατρό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διευκρίνισε πως για τη διερεύνησή του, εκτός από τον αριθμό των συνταγών, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς όπως είπε, εάν πρόκειται για ειδικότητα της οποίας δεν υπάρχουν πολλοί ιατροί, είναι λογικό ο συγκεκριμένος να εξυπηρέτησε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και, συνεπώς, να δικαιολογείται και το αριθμητικό μέγεθος της συνταγογράφησης που καταγγέλλεται από το υπουργείο Υγείας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος που θα γίνει δεν θα είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ειδικότητα του γιατρού που θα ελεγχθεί και ο αριθμός των ασθενών που δέχεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar savvas4444

  Λέω και εγώ, γιατί τόση λάσπη στη Χ.Α.... Ξυπνάτε γιατί αλλιώς δεν θα ξεβρωμίσει ο τόπος

 2. avatar tom brady

  προχτές λέγανε για μαϊμού κτηνοτροφικές επιχορηγήσεις- δήλωναν το φαράγγι της Σαμαριάς ως κτηνοτροφική έκταση και τρώωωωγανε τα κονδύλια της ΕΕ. Μήπως τελικά \"μαζί τα φάγαμε\";;;; άλλος πολλά, άλλος λίγα....

 3. avatar Finkelstein

  Υπάρχει εξωφρενική ασυδοσία και εκτός Βουλής. Αν οι κυβερνήσεις που είχαμε τα τελευταία 30 (και βάλε) χρόνια είχαν ενδιαφερθεί να θωρακίσουν το κράτος αντί να σπαταλούν την φαιά ουσία τους σε κομπίνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Μέχρι στιγμής κατακλέβουν οι πολιτικοί αλλά και μια τεράστια μάζα πολιτών που εξυπηρετούνται στο έπακρο απο την έλλειψη ελέγχου σχεδόν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

 4. avatar N1k0ssT

  Ο Πάγκαλος δικαιώνεται μέρα με την ημέρα

 5. avatar leonheart

  Άρχισαν τα όργανα πάλι , δεν αλλάζει ο έλληνας πάει και τελείωσε !!!!

  1. avatar Duke

   Ευθύνεται η ατιμωρισιά για αυτό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει