Οι βλάβες ηλεκτρικών συσκευών είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινή μας ζωή, τόσο στον οικιακό όσο και στον επαγγελματικό μας χώρο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα ώστε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία δυσάρεστη κατάσταση ή να μπορούμε να βγούμε από αυτή. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 24 ώρες τεχνικοί μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη ομάδα τεχνικών για την επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού ζητήματος μας απασχολεί. Τα καταρτισμένα συνεργεία των τεχνικών είναι σε θέση να αναλάβουν: service τηλεοράσεις Αθήνα, επισκευές ψυγεία Αθήνα, επισκευές πλυντήρια Αθήνα αλλά και την επισκευή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρολογικής ή ηλεκτρονικής συσκευής που βρίσκεται στην κατοχή σας. Εμείς επιλέξαμε να έρθουμε σε επαφή με τους ειδικούς της μεγαλύτερης πλατφόρμας τεχνικών στην Ελλάδα, 24 ώρες τεχνικοί και ζητήσαμε να μας μιλήσουν σχετικά με τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν με αυτές. Οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα έδωσαν τις απαντήσεις τους στα ερωτήματά μας και εμείς θα τις μοιραστούμε μαζί σας.

Πως θα κρατήσω τις ηλεκτρικές συσκευές σε καλή κατάσταση;

Όπως έχουμε παρατηρήσει σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας, όσο πιο πολύ προσέχουμε κάτι τόσο περισσότερο το έχουμε. Εάν λοιπόν θέλετε να κρατήσετε σε καλή κατάσταση τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στην κατοχή σας τότε καλό θα ήταν να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιείτε. Εάν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε το όριο ζωής των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές:

  1. Μην αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα όταν δεν λειτουργούν. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε τις συσκευές σας από ενδεχόμενες αυξομοιώσεις του ρεύματος ενώ παράλληλα θα κάνετε και οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα μιας και ακόμη και όταν δεν είναι σε λειτουργία η σύνδεσή τους στην πρίζα καταναλώνει ενέργεια.
  2. Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης. Αυτό το φυλλάδιο που οι περισσότεροι κάνουμε πως δεν είδαμε καν γιατί βαριόμαστε αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για το διαβάσουμε και να μάθουμε έτσι πως θα χρησιμοποιήσουμε σωστά την συσκευή μας σύμφωνα με τις προτάσεις της μαμάς εταιρείας.
  3. Αντικατέστησε τα παλιά σου πολύμπριζα με πολύμπριζα ασφαλείας.
  4. Ανέθεσε σε έναν ειδικό να σου εγκαταστήσει συσκευές ρύθμισης τάσης.

Πως πρέπει να κάνω το service των ηλεκτρικών συσκευών;

Κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας και την χρησιμοποιείται σχεδόν σε καθημερινή βάση χρειάζεται και την απαραίτητη συντήρηση. Η συντήρηση των ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει να λαμβάνει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με αυτά που έχει ορίσει ο κατασκευαστής και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να την αναθέτουμε στους ειδικούς. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να είμαστε ειδικοί σε όλα τα ζητήματα! Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να έχουμε λάβει σοβαρά υπ’όψιν είναι ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Μην επιχειρήσετε λοιπόν να κάνετε μόνοι σας την συντήρηση αλλά και την επισκευή εκτός αν είστε έμπειρος ηλεκτρολόγος. Ακόμη και μια μικρή παράλειψη ή ένα λάθος μπορούν να οδηγήσουν στην πρόκληση πολύ σοβαρών προβλημάτων τόσο στην συσκευή όσο και σε ολόκληρες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Ποιος θα πρέπει να αναλάβει την επισκευή του πλυντηρίου και την επισκευή του ψυγείου;

Το πλυντήριο και το ψυγείο είναι συσκευές που ανάλογα το είδος της βλάβης που έχουν χρειάζεται να απευθυνθούμε και στον κατάλληλο επαγγελματία. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέραν από τους ηλεκτρολόγους η λύση μπορεί να είναι και οι υδραυλικοί Αθήνα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με την εταιρεία τεχνικών 24gr και να τους περιγράψετε το πρόβλημα της εκάστοτε συσκευής έτσι ώστε εκείνοι να στείλουν τον αρμόδιο επαγγελματία που θα σας δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση.