Άγρια ζώα πάνω στο τσιμέντο, αιχμάλωτα σε μια έκταση μόλις ενός στρέμματος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ιδανικό φυσικό περιβάλλον 600 στρεμμάτων! Και όλα αυτά λόγω της πεισματικής άρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης να τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις και στα καταφύγια πέντε περιβαλλοντικών οργανώσεων, που έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή τους.

Αυτό αναφέρει στο σημερινό της φύλλο χαρακτηριστικά η εφημερίδα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα «άτυχα» ζώα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από τον περασμένο Αύγουστο, ο Αρκτούρος , η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρία, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, η Δράση και η ΑΝΙΜΑ έχουν καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο δήμο Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη μετατροπή του ζωολογικού κήπου σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει παραδεχτεί ότι επί του θέματος έχουν προκληθεί αντιδράσεις όταν αυτό συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η μεικτή ομάδα εργασίας από περιβαλλοντικές οργανώσεις και καθηγήτρια της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, έχουν διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα για την επιβίωση των ζώων στο παρόν περιβάλλον.