Πολλοί λόγοι μπορεί να κάνουν τους τοίχους σας να έχουν σημάδια από μούχλα. Μια κακή μόνωση, η πολλή υγρασία ή κάποιο πρόβλημα σε σωλήνα είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη μούχλα στους τοίχους, αν το πρόβλημα είναι χρόνιο είναι να ελέγξετε σε ποιους χώρους υπάρχει υγρασία. Ένας αφυγραντήρας θα σας βοηθήσει αρκετά αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με καλό αερισμό του σπιτιού. Όταν δεν υπάρχει καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων και μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους. Είναι σημαντικό να αφήνετε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για πολύ ώρα. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία για να μην μπει νερό μέσα.