Το Ειρηνοδικείο Αθηνών θα «παραλύσει» για δύο ώρες (9 π.μ. έως 11 π.μ.) την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, ενώ παράλληλα το διάστημα αυτό θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικαστικών υπαλλήλων έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της δίωρης στάσης ελήφθη από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος διεκδικεί την άμεση ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με ανθρώπινο δυναμικό με οποιοδήποτε τρόπο (προσλήψεις, μετατάξεις, αύξηση του αριθμού τω ασκουμένων) και την άμεση υλοποίηση του προγράμματος φωνοληψίας και μηχανοργάνωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Με την έναρξη της εφαρμογής του νέου νόμου (4055/2012), αποκαλύφθηκαν και τα μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού. Είναι δε ενδεικτικό ότι στο νέο τμήμα των προσημειώσεων, που μεταφέρθηκε πλέον στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, δεν έχει προβλεφθεί η μηχανοργάνωση της συγκεκριμένης διαδικασίας (αφού η υποδομή που υπήρχε στο Πρωτοδικείο Αθηνών δεν μεταφέρθηκε μαζί με την αρμοδιότητα), με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να γίνεται χειρόγραφα, απαιτώντας περισσότερο χρόνο και περισσότερο προσωπικό και κατά συνέπεια καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με το νέο δικαστικό έτος, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τα Ειρηνοδικεία (Εκούσια-Διαθήκες κ.λπ.), είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αδυναμία ουσιαστικής λειτουργίας των υπηρεσιών λόγω του μεγάλου όγκου ύλης και των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό».