Αντίθετοι με την απελευθέρωση ωραρίου οι βενζινοπώλες

Δεν έγινε κανένας διάλογος με το υπουργείο


ΕΛΛΑΔΑ
16:30
29/03/2012
Αντίθετοι με την απελευθέρωση ωραρίου οι βενζινοπώλες
loading

Αντίθετη με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη χτύπημα κατά των βενζινοπωλών.

«Με το ωράριο που κατάργησε η κυβέρνηση ήταν ανοικτό εκ περιτροπής το 20% των πρατηρίων όλο το 24ωρο, το 50% ανοικτό τις Κυριακές και αργίες» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Παράλληλα λειτουργούσαν και τα πρατήρια με τους αυτόματους πωλητές 24 ώρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα. Την ημέρα, τα πρατήρια ήταν ανοικτά τη θερινή περίοδο 16½ ώρες και κατά τη χειμερινή περίοδο 15 ώρες. Η γεωγραφική κατανομή της λειτουργίας κατά τις νυχτερινές ώρες και τις Κυριακές κάλυπτε όλο το φάσμα των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση η εξυπηρέτηση των καταναλωτών ήταν εξασφαλισμένη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι δεν έγινε διάλογος με το υπουργείο και ότι με την απελευθέρωση η αγορά θα μονοπωληθεί από πρατήρια εταιρειών καθώς και «ελεγχόμενων συμφερόντων» σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που ήδη προωθούνται, θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη εκτόπιση των βενζινοπωλών από την αγορά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει