Καθησυχαστικός όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στην Αθήνα και λίγο πιο ανήσυχος όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο Κώστας Παπαζάχος. Ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έθεσε ως παράδειγμα της πρωτεύουσας την Ακρόπολη, που στέκει όρθια τόσες χιλιάδες χρόνια, ενώ για τους σεισμούς σε Κιλκίς και Κορινθιακό Κόλπο ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν από Πρωτοχρονιές και αργίες».

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα βόρεια του Κιλκίς επισήμανε ότι «είναι μια περιοχή που έχει σημαντικά ρήγματα με διεύθυνση ανατολή προς δύση που έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό».

Αντίθετα, μέσω των δηλώσεών του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Θέματος, δήλωσε ότι είναι «μια από τις πιο ευνοημένες περιοχές όσον αφορά τον σεισμικό κίνδυνο, αρκεί να δείτε την Ακρόπολη που στέκει όρθια τόσες χιλιάδες χρόνια. Ακόμα και από σεισμούς μεγάλους όπως του Κορινθιακού, η Αθήνα έχει υποστεί μικρές βλάβες. Τα ρήγματα γύρω από την πρωτεύουσα είναι μικρά και με μικρό σεισμικό δυναμικό εξ ου και βρίσκεται στην πρώτη ζώνη με τις λιγότερο αυστηρές αντισεισμικές προβλέψεις».

Για να προσθέσει ότι: «Στην Αθήνα δεν έχουμε σεισμό ανά 15 χρόνια, οι σεισμοί είναι σε επίπεδο 100ετιών. Άρα δεν θα είχα ιδιαίτερη ανησυχία για την Αθήνα αν σκεφτούμε ότι έχουμε περιοχές που κάθε 20-30 χρόνια με σεισμούς μεγαλύτερους των 6 Ρίχτερ».

Αντίθετα, για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι είναι μια δύσκολη περιοχή, διότι έχει «κανονικά ρήγματα από ανατολή προς δύση. Είναι μια περιοχή που έχει σημαντικούς σεισμούς σε μια περιφέρεια γύρω από την πόλη».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα ότι «οι σεισμοί στο Κιλκίς και στον Κορινθιακό πρέπει να μας θυμίσουν ότι ο σεισμός υπάρχει και δεν γνωρίζει από Πρωτοχρονιές και αργίες».