Ανήσυχοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τις δεκάδες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Κιλκίς.

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό, καθώς η περιοχή έχει δυναμική και για μεγαλύτερους», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος

Πιο αναλυτικά η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 06:24 το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στο Κιλκίς, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 30 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της πόλης του Κιλκίς και η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και την Θεσσαλονίκη.

Ελάχιστα λεπτά μετά ακολούθησε ακόμα μία ασθενής δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, με την μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δήλωσε πως είναι ένα στοιχείο που χρήζει αξιολόγησης το ότι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν όλη τη νύχτα στην περιοχή ήταν κλιμακούμενου μεγέθους.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το να χαρακτηρίσει την δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ως την κύρια δόνηση, καθώς όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη περιοχή έχει δυναμική και μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους.