Φουντώνει η κόντρα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς ο οποίος σήμερα απείλησε με διακοπή των συλλογικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ φαρμακευτικών συλλόγων και ασφαλιστικών φορέων.

Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με το κάθε φαρμακείο ξεχωριστά αν οι φαρμακοποιοί συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών διαμαρτύρεται για την αλλαγή του τρόπου χορήγησης των φαρμάκων, τη μείωση του ποσοστού κέρδους, την απελευθέρωση του ωραρίου και τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προτείνει στους κατά τόπους συλλόγους να προχωρήσουν στις 8 και 9 Μαρτίου σε 48ωρη απεργία.

Ωστόσο, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά έχουν διαφοροποιήσει τη στάση τους καθώς αποφάσισαν να συνεχίσουν το εμπάργκο στα ταμεία ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι από την Πέμπτη 8-3-2012 θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία πλήν ΕΥΔΑΠ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα, στον ΕΟΠΥΥ, αφήνουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16-3-2012 να πληρώσει τις συνταγές του Ιανουαρίου, καθώς και την προκαταβολή των 48 εκ. ευρώ του ΟΠΑΔ όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν από τις 17-3-2012 σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.