Οι αλλαγές που έρχονται με τα ηλεκτρονικά διόδια

Σήμερα κάθε αυτοκινητόδρομος διαθέτει τη δική του εμπορική και εκπτωτική πολιτική


ΕΛΛΑΔΑ
10:40
27/12/2017
Οι αλλαγές που έρχονται με τα ηλεκτρονικά διόδια
2
loading

Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, προσφέροντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Σήμερα κάθε κάθε αυτοκινητόδρομος διαθέτει τη δική του εμπορική και εκπτωτική πολιτική, αλλά το υπουργείο Μεταφορών επιθυμεί να εγκαθιδρύσει τα ηλεκτρονικά -αναλογικά διόδια, σε πρώτη φάση στην Εγνατία Οδό.

«Να σας πω επίσης, επειδή το ’17 δεν έχει τελειώσει, έχουμε λίγες μέρες ακόμη, ότι την Τετάρτη, βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, που αφορά όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και είναι μια από τις δεσμεύσεις τις δικές μας.

Είναι η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, ότι για να ολοκληρωθούν για μας οι αυτοκινητόδρομοι, σημαίνει, ότι έχουμε ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα διοδίων για αυτό και θα κάνουμε αυτό το διαγωνισμό.

Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του στο τέλος του ’18 με αρχές του ’19 και η πλήρης λειτουργία του», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στην τελετή παράδοσης του μεσαίου τμήματος του Ε65.

Εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων για πραγματικές χρεώσεις σύμφωνα με τη διανυόμενη απόσταση θα γίνει στο τέλος του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019.

Η χρέωση διοδίων μπορεί να γίνεται:

α) Ανά χιλιόμετρο χρήσης του δικτύου και

β) αναλογικά, ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια, κ.α., με την επιφύλαξη του νομικού καθεστώτος που διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης.

Η τιμή που θα πληρώνει ο κάθε οδηγός θα ξεκινάει από την στιγμή που ένα όχημα εισέρχεται και εξέρχεται από έναν αυτοκινητόδρομο ή περνάει από τα όρια της μίας παραχώρησης στην άλλη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γερολαδάς

    Με το νέο σύστημα δεν θα υπάρχουν μπάρες για να σηκώνει όποιος δεν θέλει να πληρώνει.
    Ο λογαριασμός θα έρχεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, στο σπίτι.

  2. avatar Ο Αριστερούλης με άποψη.

    Μην δίνετε σημασία σε αυτά τα άρθρα. Ο Αλέξης εν καιρώ έχει σκοπό καταργήσει τελείως τα διόδια γιατί είναι και ο ίδιος πάντα απέναντι απο τα συμφέροντα των εργολάβων. Διόδια ΄΄τέλος΄΄σε λίγο! Προς το παρόν θα πληρώνουμε όλο και λιγότερα μέχρι την τελική κατάργηση.
    Βίντεο ντοκουμέντο . https://www.youtube.com/watch?v=0M78sSKR3zw

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει