Τη συμμετοχή της στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνεται στο Νεπάλ, εξασφάλισε η Ακαδημία Έρευνας παραδοσιακών χορών Ελασσόνας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-18 Μαρτίου και η Ακαδημία θα συμμετέχει με το τμήμα ενηλίκων, έπειτα από ειδική πρόσκληση που δέχθηκε από την κυβέρνηση του Νεπάλ και το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του διεθνώς αναγνωρισμένου πολιτιστικού φορέα «Everest Nepal Cultural Group» και τη συμμετοχή αρκετών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος φιλοξενεί πάνω από 20 συγκροτήματα και 350 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ιταλία, Εσθονία, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Πολωνία, Σρι Λάνκα, Λιθουανία, Τόγκο, Γκάνα, Φιλανδία, Ινδία και Νεπάλ.

Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης και δίκαια θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στο χώρο της παράδοσης. Πρόκειται για μία συνάντηση πολιτισμών με ζωντανή μουσική και οργανοπαίκτες, ένα όργιο χρωμάτων και παραδοσιακών αυθεντικών φορεσιών, ένα τρελό πανηγύρι χαράς που θα παρακολουθήσουν πάνω από 100.000 θεατών από το Νεπάλ καθώς και επισκέπτες από το εξωτερικό.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Κατσάρας Αστέριος και η αποστολή απαρτίζεται συνολικά από 22 χορευτές και μουσικούς. Οι εμφανίσεις της Ακαδημίας θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ το Κατμαντού καθώς και σε άλλες πόλεις όπως η Ποκάρα, το Πατάν, κυριολεκτικά στους πρόποδες των Ημαλαϊων. Σημειώνεται ότι το κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.