Μια πανέμορφη διαδρομή 21 περίπου χιλιομέτρων θα διανύσουν την ερχόμενη Κυριακή άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που θα συμμετέχουν στον 3ο ημιμαραθώνιο «Δίον».

Ο αγώνας στο Δίον, που διοργανώνουν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζεύς»και ο δήμος Δίου Ολύμπου, θα έχει αφετηρία και σημείο τερματισμού το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, ενώ η διαδρομή θα περάσει από τον κόμβο της Κονταριώτισσας, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τη Βροντού, την Καρίτσα και το Δίον.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να καταθέσουν δηλώσεις συμμετοχής μέχρι αύριο. Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν πρωτότυπα και ξεχωριστά μετάλλια σε όσους αθλητές τερματίσουν.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθούν επίσης περιπατητικός αγώνας δέκα χιλιομέτρων από το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών προς τους πρόποδες του Ολύμπου και παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου από το ίδιο σημείο, στον οποίο θα βραβευτούν τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια κάθε σχολικής βαθμίδας. Επίσης σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.