Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά, όμως δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει ότι με διάταξη που προστέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή, μειώνεται κατά 17% το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών.

«Αντιδρούμε στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς και στις υπόλοιπες διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, όπως η οριστική κατάργηση 50 Νοσοκομείων του ΕΣΥ με συγχώνευση των οργανισμών τους, η ρύθμιση για τη συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και η αναγκαστική συνταγογράφιση γενοσήμων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας.

Τέλος, ο ίδιος προσθέτει ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται δεν έχουν ως σκοπό την αποδοτική και ποιοτική λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο.