Με συγκέντρωση στο σταυροδρόμι του δημοτικού διαμερίσματος Κολυμπαρίου του δήμου Πλατανιά, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, καθώς και τα δεκαπενταμελή συμβούλια του γυμνασίου- γενικού Λυκείου Κολυμπαρίου, έχοντας την συμπαράσταση των μαθητών του δημοτικού σχολείου, ζήτησαν την απρόσκοπτη συνέχιση της δωρεάν μαθητικής μεταφοράς στα σχολεία της περιοχής

Στις 29 Φεβρουαρίου, λήγουν οι συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών και αν έως τότε δεν βρεθεί λύση, καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια είναι περιορισμένα και οι νέοι διαγωνισμοί έχουν αποβεί άγονοι, είναι ορατός ο κίνδυνος είτε οι γονείς να επιβαρύνονται το κόστος, είτε να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

«Δεν θα επιτρέψουμε, ως μαθητές, να επωμισθούν οι γονείς μας ένα ακόμα έξοδο», δήλωσε ο πρόεδρος του 15μελούς του λυκείου Κολυμβαρίου, Χρήστος Αγγελιδάκης.

«Πρέπει να ακούσουν τη φωνή των παιδιών», είπε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του 15μελούς του γυμνασίου, Ελένη Γιακουμάκη.

Η προοπτική της περικοπής των πιστώσεων έχει προβληματίσει και για το λόγο αυτό, σύλλογοι γονέων και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών εντείνουν τη δράση τους, κάνοντας γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν μαζικά στην Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα, υπάρχει πρόταση που θα κατατεθεί, σε σύσκεψη όλων των σχολείων, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μπει, από την 1η Μαρτίου, λουκέτο στα σχολεία.

Ανάλογη κινητοποίηση με αυτή του Κολυμβαρίου έγινε στις Βουκολιές, ενώ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κανδάνου, καθώς και σχολεία στην περιαστική ζώνη του δήμου Χανίων.