Στα πλοία η πληρότητα αγγίζει το 100% με δημοφιλείς προορισμούς την Τήνο και την Πάρο, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν τις 95.000. Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά θα αποπλεύσουν 33 πλοία, από τη Ραφήνα 17 και από το Λαύριο 8 πλοία.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αύριο 497 πτήσεις και τριάντα «τσάρτερ», την Κυριακή 522 πτήσεις και δέκα «τσάρτερ» και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 «τσάρτερ».

Το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εσωτερικού, ενώ τη «μερίδα του λέοντος», στις πτήσεις του εξωτερικού κατέχουν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η νότια Γαλλία.

Με επιπλέον δρομολόγια θα αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση τα ΚΤΕΛ, καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα ενισχυθούν με έκτακτα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, εφόσον κριθούν αναγκαία.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με τον σιδηρόδρομο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα , ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου, σήμερα από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από 4 το απόγευμα έως 11 το βράδυ.