Τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες εναντίον των διαδηλωτών κατήγγειλαν ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Κάλεσαν τις εισαγγελικές αρχές «να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ έχει ως εξής:

«Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πραγματικό μακελειό, επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία όλων των πολιτών, όταν χιλιάδες τόνοι χημικών ουσιών έπεσαν κατά την πορεία στους διαδηλωτές.

Καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τη χρήση χημικών με επιβλαβείς ουσίες, ο ΙΣΑ καλεί τις εισαγγελικές αρχές να εξετάσουν πως οι ανήμποροι συμπολίτες που έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική διαδήλωση, υπέστησαν την όποια επιβάρυνση από την εισπνοή των επιβλαβών αυτών ουσιών.

Μετά τις καταγγελίες μας το καλοκαίρι του 2011 για τα δακρυγόνα και τα χημικά που περιείχαν την ουσία CS, ελπίζουμε να μην ξαναχρησιμοποιήθηκαν απειλητικές για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών ουσίες όπως η CS.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, κο Λοβέρδο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προασπίσει τη Δημόσια Υγεία που απειλείται κατά τέτοια ανεξέλεγκτο τρόπο.

Ο ΙΣΑ βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που κινδυνεύει. Είναι παρόν για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία με κάθε τρόπο που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος».