Πορείες διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους και τους όρους της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες κατέληξαν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

«Ένας στους δύο νέους και μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργοι, 12% των συμπολιτών μας ζουν με μηδενικό εισόδημα και 50% κάτω από τα όρια της φτώχιας» τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του Κέντρου Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Ο κ. Τσαραμπουλίδης εξέφρασε την αντίθεση των συνδικάτων στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων και στις πολιτικές, που οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Προσυγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έκαναν μαζί τους πορεία.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε νωρίτερα με διαφορά μισής ώρας στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.