Στους ρυθμούς του αυριανού Μαραθωνίου ζει από σήμερα το πρωί η Αθήνα καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες κάνουν την τελευταία τους προπόνηση στους δρόμους της πόλης.

«Συμμετέχω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Γυρνάω όλο το κόσμο και τρέχω σε μαραθώνιους, η αίσθηση όμως που σου δημιουργείται στην κλασσική διαδρομή είναι μοναδική. Φέτος ήρθε μαζί μου ολόκληρη η οικογένεια, μετά θα επισκεφθούμε νησιά του Σαρωνικού. Ερχόμαστε από τις ΗΠΑ», μας αναφέρει αθλητής που συναντάμε να ξαποσταίνει λίγο πριν το Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Είμαστε εδώ για την γιορτή της Αθήνας, για πρώτη φορά, είδαμε πλάνα πέρυσι από την τηλεόραση και αποφασίσαμε να δηλώσουμε αμέσως συμμετοχή» μας αναφέρει μια παρέα νεαρών από την Ολλανδία που συναντάμε να απολαμβάνει τον ήλιο λίγα μέτρα ποιο κάτω. «Έχετε μια μοναδική πρωτεύουσα. Μπορεί αύριο να τρέχουμε αλλά δεν χάσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και την νυχτερινή της πόλης, βρεθήκαμε εκεί που χτυπά η καρδιά της νεολαίας, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης», μας αναφέρουν.

Παντού συναντάς αθλητές και απλούς πολίτες που ήρθαν από κάθε γωνία του κόσμου να συμμετάσχουν στην γιορτή της Αθήνας. Οι συμμετοχές άλλωστε ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πάνω από 51.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες που περιλαμβάνει ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών, που διεξάγεται αύριο, με 18.500 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον “Αυθεντικό” Μαραθώνιο.

Οι υπόλοιποι δρομείς θα μετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

«Συνδυάσαμε διακοπές, επαγγελματικές συναντήσεις και τρέξιμο!», μας αναφέρει μια άλλη ομάδα που συναντάμε στο λόφο του Λυκαβηττού καθώς τριγυρνάμε και εμείς στην Αθήνα να πιάσουμε τον ρυθμό της πόλης.

«Εργαζόμαστε σε μια διεθνή εταιρία ανάπτυξης ακινήτων. Ερχόμαστε στην Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, εμείς αναζητούμε τοποθεσίες που ακόμη δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και υπάρχουν πολλές», μας αναφέρει ένα μέλος διεθνούς παρέας, απαντώντας σε ερώτημα μας.

Σε ποια μέρη θα επενδύσετε τους ρωτάμε; Είναι «μυστικό» μας λένε, αλλά είμαστε κοντά σε καλές συμφωνίες για επενδύσεις σε μέρη που έχουν εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Έχετε εκατοντάδες νησιά, πολλά από τα οποία είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο, έχετε όμως και εκπληκτικά ορεινά τοπία. Πάνω από όλα έχετε 300 μέρες το χρόνο ήλιο. Λίγες χώρες διαθέτουν αυτόν το συνδυασμό», μας αναφέρουν καθώς ξεκινούν ξανά την προπόνηση τους.

Η Αθήνα γιορτάζει και δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να δείξει τα αξιοθέατα της στη διεθνή κοινότητα, να προβάλλει την ιστορία της αλλά και να αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο της στους χιλιάδες επισκέπτες της.