Στις νέες εργατικές κατοικίες του Πύργου υπάρχουν σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Πύργο, ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέπτεται το νοσοκομείο, το οποίο εκκενώθηκε χθες λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο υπόγειο, από την εισροή υδάτων.

Από τα νερά έχουν καταστραφεί οικιακοί εξοπλισμοί και προσωπικά είδη των ενοίκων, ενώ σε πολλά σπίτια υπάρχουν ακόμα ποσότητες λάσπης, ενώ ζημιές έχουν και αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από τις εργατικές κατοικίες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον καταυλισμό των Ρομά στη οδό Αλφειού, ενώ λόγω των νερών και της λάσπης είναι δύσκολη η προσέγγιση στα καταλύματα, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Ζημιές υπάρχουν σε υπόγεια και ισόγεια κτίρια μέσα στην πόλη του Πύργου, ενώ αρκετές επιχειρήσεις μένουν σήμερα κλειστές, αφού λόγω των πλημμυρών ήταν αδύνατη η λειτουργία τους.

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή προβλήματα υπάρχουν στις υποδομές των θερμοκηπίων, λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαλαζόπτωσης. Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και το ζωικό κεφάλαιο, αφού λόγω των πλημμυρών άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ζώων πνίγηκε.

Σήμερα δεν λειτούργησαν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Πύργου, καθώς και δύο λύκεια. Ο δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών τηλεφωνική γραμμή όπου μπορούν να απευθύνονται, είτε για παροχή βοήθειας είτε για αιτήματα που αφορούν στη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών. Επίσης ορίστηκαν στελέχη του δήμου στις κοινές επιτροπές που συγκροτούνται με την περιφερειακή ενότητα Ηλείας, οι οποίες θα καταγράψουν τις ζημιές