Μεταβολή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά αναμένονται έντονες, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και στην Καστοριά, ενώ νεφώσεις και κατά τόπους βροχοπτώσεις έχουμε σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Ο υδράργυρος, το πρωί, στη Φλώρινα έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, στους -2 στην Πτολεμαϊδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 3 βαθμούς.

Προβλήματα από ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης (στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Βιστωνίδας), όπου πλημμύρισαν σπίτια και εγκαταστάσεις. Στο χωριό Γρήγορο του νομού Ξάνθης πλημμύρισαν οκτώ σπίτια λόγο βροχόπτωσης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να γίνουν αντλήσεις υδάτων. Στο χωριό Δέκαρχο του ίδιου νομού, λόγω υπερχείλισης καναλιού, πλημμύρισαν χωράφια.

Λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, και στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (από το 42ο έως το 52ο χλμ.) και Αετού – Νυμφαίου. Αλυσίδες απαιτούνται στα ορεινά επαρχιακά οδικά δίκτυα της Κοζάνης, της Καστοριάς και των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στις επαρχιακές οδούς ‘Αρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, και Καστανερής – Μεγ. Λιβαδίων, Δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.

Με προβλήματα διεξάγεται από το πρωί εξαιτίας παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους του νομού Κιλκίς (Κιλκίς – Δοϊράνη – Προμαχώνα, Πολύκαστρο – Κιλκίς και Θεσσαλονίκη – Ευζώνους). Αλυσίδες απαιτούνται στους επαρχιακούς δρόμους Ν. Σάντας – Κέχρου (από 30ό χλμ.) και Ν. Σάντας – Δερείου – Σουφλίου, στη Ροδόπη.

Εξαιτίας πλημμύρας και πτώσης φερτών υλικών στο οδόστρωμα, η τροχαία διέκοψε την κίνηση των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Οικισμών Εξοχής – Μέλισσας και Ποταμιάς – Μάνδρας, στην Ξάνθη. Εξάλλου, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού και παγετού, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Αμαξάδες, Λίσσου και Κομψάτου (περιοχή Μωσάκου).