Ακόμα δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Βέροιας με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, πέραν των επτά γνωστών από χθες περιστατικών.

Δείγματα και από τους εννέα ασθενείς έχουν σταλεί στο Α’ Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για τον «ιό του Δυτικού Νείλου».

Ο ένας εκ των δύο είχε προσέλθει στο νοσοκομείο τον Ιούνιο, απ’ όπου είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών για νοσηλεία. Εμφάνισε όμως υποτροπή και προσήλθε εκ νέου στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου και νοσηλεύεται.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 86χρονο άνδρα ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως πάσχει από εγκεφαλίτιδα.

Η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι καλή και οι αρχές του νοσοκομείου ακολουθούν τη σύσταση του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης για παραμονή των ασθενών για νοσηλεία τουλάχιστον δέκα ημερών, προτού λάβουν εξιτήριο.

Δύο έχουν ήδη συμπληρώσει το προτεινόμενο διάστημα νοσηλείας και δεν αποκλείεται να λάβουν εξιτήριο.

Εντωμεταξύ σήμερα συγκαλείται σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέοι ψεκασμοί, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει σύσκεψη υπό τον νομάρχη, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.