Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε για την Πάτρα τη σημερινή ημέρα ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την προσωρινή παραχώρηση από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.) στον δήμο, των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου της πόλης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι η πρώτη φορά ύστερα από 72 χρόνια που η χρήση και η διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης του λιμανιού περνάει στον δήμο Πατρέων και πρόσθεσε: «Η έκταση που παραχωρείται περνάει στους πολίτες της Πάτρας, οι οποίοι παίρνουν πίσω το θαλάσσιο μέτωπό τους, που μέχρι σήμερα ήταν σιδερόφρακτο και αποκομμένο από την καθημερινότητά τους. Είναι μια μέρα που αξίζει να τη θυμόμαστε».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε ο Γιάννης Δημαράς, η υπογραφή που έβαλε στη σύμβαση παραχώρησης, ανήκει και σε όλους όσοι πάλεψαν και διεκδίκησαν για το θαλάσσιο μέτωπο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους πρώην δημάρχους της Πάτρας, Ανδρέα Φούρα, Ανδρέα Καράβολα και Ευάγγελο Φλωράτο, αλλά και στην Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής για την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε για το μήνυμα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε και την εντολή στον Ο.Λ.ΠΑ. για να προχωρήσει την υπογραφή της. Στο μήνυμα του αντιπροέδρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε μία εποχή που η χώρα δοκιμάζεται και οι πολίτες βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, αξίζει πράγματι να δίνουμε προοπτική και να ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Η πόλη της Πάτρας σήμερα συναντιέται με μία πρόκληση, να υλοποιήσει με πίστη και σύμπνοια ένα δικό της όραμα που θα προσδώσει ποιοτικά χαρακτηριστικά στη ζωή των κατοίκων της. Η Πάτρα δεν μπορεί παρά να επιτύχει σε αυτήν την προσπάθεια».