Μήπως ήρθε και για εσάς η ώρα επιτέλους να θερμομονώσετε εξωτερικά την παλιά ή τη νέας σας κατοικία και να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, τώρα που ξεκινάει ξανά η επιδότηση από το κράτος με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’οίκον»; Αν το πήρατε απόφαση, το βασικό σας μέλημα πρέπει να είναι η επιλογή του σωστότερου και ποιοτικότερου συστήματος, ώστε να μπορέσετε να επωφεληθείτε πλήρως από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που έχει ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης τόσο για το ίδιο το κτίριο σας όσο και για εσάς.

Πιστοποιημένα ολοκληρωμένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης από την ISOMAT

Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς και των καταναλωτών, η ISOMAT έχει αναπτύξει τη σειρά ολοκληρωμένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM. Περιλαμβάνει 4 διαφορετικά συστήματα, που έρχονται να καλύψουν ακόμα και τις πιο ανάγκες και  κατασκευαστικές εφαρμογές, αντικατοπτρίζοντας την τεχνογνωσία της εταιρίας στο κλάδο των δομικών υλικών. Το ISOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC συνιστά την πιο οικονομική επιλογή, ενώ, το ISOMAT THERMOSYSTEM PREMIUM αποτελεί την ιδανική πρόταση για προσόψεις με υψηλές απαιτήσεις σε ανθεκτικότητα και αντοχή στο χρόνο. Το ISOMAT THERMOSYSTEM FLEX είναι κατάλληλο για κατασκευές με απαιτήσεις σε ελαστικότητα, ενώ το ISOMAT THERMOSYSTEM WOOL λειτουργεί ως άριστη λύση για κατασκευές με υψηλές ανάγκες πυρασφάλειας και ηχομόνωσης. Όλα τα συστήματα επιτρέπουν τη διαπνοή του κτιρίου, ενώ είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την ETAG 004 και το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 13499 για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) από διογκωμένη πολυστερίνη. Μάλιστα, αποτελούν την ιδανική επιλογή για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’οίκον 2017», το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγχρηματοδοτείται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Γνωρίστε τα πολλαπλά οφέλη των ολοκληρωμένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, ενώ θα αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι σας. Χάρη στα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM θα μειώσετε την κατανάλωση καυσίμων για θέρμανση τον χειμώνα αλλά και ρεύματος για κλιματισμό το καλοκαίρι. Έτσι, μειώνεται το ενεργειακό κόστος της κατασκευής, ενώ πραγματοποιείται απόσβεση του κόστους εφαρμογής του συστήματος από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας την εκπομπή βλαβερών ρύπων και ουσιών, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το οξείδιο του θείου και το οξείδιο του αζώτου, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. sdo;gih2 Επιπλέον, τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM επιτυγχάνουν την ενεργειακή θωράκιση του κτιρίου, εξαλείφοντας τις θερμογέφυρες και διατηρώντας μία κατά το δυνατόν σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία θα σας κάνει να το απολαμβάνετε περισσότερο! Επιπλέον, θα λειτουργήσουν και ως μία αποτελεσματική λύση ανακαίνισης της πρόσοψης του παλιού σας κτιρίου, αφού χάρη στους έγχρωμους παστώδεις σοβάδες MARMOCRYL της ISOMAT, η πρόσοψή σας θα αποκτήσει μία νέα καλαίσθητη όψη, η οποία θα είναι επιπλέον υδρατμοπερατή και θα σας προσφέρει απόλυτη στεγανότητα και προστασία από τις καταπονήσεις των θερμοκρασιακών μεταβολών. Τέλος, τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της ISOMAT εφαρμόζονται γρήγορα, εύκολα και οικονομικά, ειδικά εάν η τοποθέτησή τους πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο από την ISOMAT συνεργείο.  Η εφαρμογή θα διαρκέσει συνολικά λίγες μόνο ημέρες χωρίς να σας αναστατώσει καθόλου την καθημερινότητα και χωρίς να ενοχληθούν οι γείτονες.

Δείτε πως γίνεται η εφαρμογή του συστήματος σε έξι μόνο βήματα

1. Τοποθετούμε τους οδηγούς στήριξης περιμετρικά του κτιρίου παράλληλα πάντα με το έδαφος και τους αγκυρώνουμε στο υπόστρωμα με τα ειδικά βύσματα (2 τεμάχια/τρέχον μέτρο). sdo;gih3 2. Στη συνέχεια διαστρώνουμε την κόλλα (ISOMAT AK-T35) στη θερμομονωτική πλάκα (EPS/ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με 2 τρόπους: α) Καθολικά στην επιφάνεια της πλάκας με οδοντωτή σπάτουλα, αν το υπόστρωμα είναι ομαλό. β) Περιμετρικά της πλάκας και στο κέντρο της, σε 2 ή περισσότερα σημεία, με μυστρί, αν το υπόστρωμα είναι ανώμαλο. sdo;gih4 3. Οι θερμομονωτικές πλάκες (EPS/ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) επικολλούνται σε οριζόντιες επάλληλες στρώσεις, από κάτω προς τα πάνω, σε διάταξη διασταυρούμενων αρμών, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ρηγματώσεων του τελικού σοβά. sdo;gih5 4. Την επόμενη μέρα γίνεται μηχανική στερέωση των πλακών (EPS, ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ) με βύσματα μήκους ανάλογου με το πάχος της πλάκας και το είδος του υποστρώματος. Ακολουθεί καθολική διάστρωση της κόλλας (ISOMAT AK-T35/T55/THERMO ACRYL/Τ65) σαν υλικό σπατουλαρίσματος στην επιφάνεια των πλακών. sdo;gih6 5. Απλώνουμε την κόλλα με οδοντωτή σπάτουλα σε τμήματα πλάτους > 1 m. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το υαλόπλεγμα και το εγκιβωτίζουμε στη νωπή κόλλα πατώντας το με τη λεία πλευρά της σπάτουλας. sdo;gih7 6. Αφού στεγνώσει καλά η οπλισμένη στρώση, την ασταρώνουμε με το αστάρι που αντιστοιχεί στο σοβά που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού στεγνώσει και το αστάρι, ακολουθεί η τελική επικάλυψη με τα παστώδη επιχρίσματα MARMOCRYL (ακρυλικά, σιλικονούχα ή υδρύαλου) της ISOMAT. sdo;gih8 Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα και δώστε στο σπίτι σας την όψη που του αξίζει με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM! Μάθετε περισσότερα στο www.isomat-thermosystem.gr.