Την έκρηξη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση για «ομοφυλόφιλους Μητροπολίτες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ραγκούσης έχει παραλάβει ήδη το εξώδικο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του ιστολόγιο: «O κηπουρός του ΓΑΠ Γιάννης Ραγκούσης… κάλεσε την Εκκλησία να μπεί μπροστά σ’ αυτή τη νέα εποχή, που πρέπει να ξεκινήσει η Ελλάδα… Ποιά είναι η νέα εποχή του κηπουρού Ραγκούση; …Τα παιδιά αλλάζουν φύλο στα 15 για να κάνουν τα κορμιά τους χωράφια και να τα οργώνουν οι παιδεραστές».

Όπως γράφει ο κ. Αμβρόσιος: «Αγαπητέ “κηπουρέ του ΓΑΠ” , όπως σε αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι αλήθεια, ότι από το στόμα σου βγήκαν τα παρακάτω λόγια;
“…Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν….Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου”;

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει. Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ!

Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου».

Όπως λέει αν δεν λάβει απάντηση έως τις 13 Οκτωβρίου τότε: «Θα σε αποκαλέσω

Άθλιο και τρισάθλιο άνθρωπο!

Ευτελή και φθηνό συκοφάντη!

Φαντασιόπληκτο Ματάκια!

Δειλό ανθρωπάκι!».

Ο κ. Αμβρόσιος γράφει ακόμη: «Άνανδρε και δειλέ άνθρωπε, συκοφάντη, “κηπουρέ του ΓΑΠ” , είμαι βέβαιος, ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ιεράρχες στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Αντιθέτως βέβαια, στον πολιτικό χώρο, όπου και εσύ ανήκεις, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι! “Τοιούτοι”, όπως κάποτε από σεμνότητα τους ονομάζαμε, ανάμεσά σας υπάρχουν και περισσεύουν».